24.06.2024.

17:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Stojković o Eriksenu: Drago mi je da je živ i da može da igra, ali bih voleo da sutra bude na klupi!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra se od 21 čas na "Alijanc Areni" sastaje sa Danskom u poslednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu. Tim povodom se danas na konferenciji za medije pred novinarima pojavio selektor Dragan Stojković Piksi. 

Govorio je selektor "orlova" o brojnim temama, a poseban osvrt dao je na kvalitet Danske i Kristijana Eriksena. 

- Danska je odlična ekipa, izvanredan kvalitet od Eriksena, Hojbjerga, Hojlunda, Vinda, Kristensena, Malea... Izuzetan tim, ali verujemo da možemo da ih pobedimо. Eriksen je obeležio fudbalsku eru, fenomenalna karijera. Posebno mi je drago što je nakon svih zdravstvenih problema među nama, da je živ uopšte, a čak može i da igra. Voleo bih, sigurno, da bude na klupi. Zna sa loptom sve, izuzetan igrač, tačan je i precizan, izuzetan šut koji je nezgodan za svakog golmana. Ako bude igrao sutra, moramo da obratimo pažnju na njega, držati ga što dalje od zone šuta - objašnjava selektor. 

Duel protiv Danske mogao bi da bude ključan za ovu generaciju Srbije. "Orlovi" bi pobedom obezbedili mesto u nokaut fazi Evropskog prvenstva dok bi eventualni neuspeh probudio stare probleme. 

- Pre turnira smo govorili da su nam najvažnije utakmice protiv Engleske i Slovenije, sada - to je meč sa Danskom. Igramo u idealnom terminu, od 21 čas. Danci imaju sjajne igrače, igraju jak fudbal, nisu pobedili, ali ni izgubili na Evropskom prvenstvu. Dobro su organizovani ekipa, ozbiljna. Nadam se da ćemo promeniti istoriju naših međusobnih duela - rekao je Piksi. 

Jedan od novinara istakao je kako u javnosti nakon duela sa Danskom ništa neće biti isto, kakav god ishod bio, a selektora je interesovalo da mu se pitanje pojasni. 

- Šta to neće biti isto? Sigurno da će biti analize kada se turnir završi, biće mnogo polemika... Ne volim negativu, negativne poglede! Niko ne može da ospori borbu igrača reprezentacije Srbije! Evropsko prvenstvo je skup najboljih ekipa, kvalitet je na visokom nivou, sutrašnji utakmica je od velike važnosti, najvažnija, ona odlučuje našu sudbinu i dalji plasman - podvukao je selektor Srbije.