25.06.2024.

06:00

Foto: EPA

Sport

Anćelotijeva vojska u Madridu se raspada! Došao Mbape, otišla još dvojica! Realu će biti potrebno mnogo pojačanja

Još jedna istorijska sezona je iza Real Madrida budući da je "kraljevski klub" došao do duple krune nakon trofeja osvojenog u Primeri i Ligi šampiona. Svesni su u španskoj prestonici da će naredna takmičarska godina biti još izazovnija, sa više izazivača, čelnici kluba krenuli su u rekonstrukciju igračkog kadra. 

Prvo, ujedno i najveće pojačanje, već je ozvaničeno pošto je nakon višegodišnje sage Kilijan Mbape potpisao za Real Madrid. Francuski reprezentativac na "Santijago Bernabeu" stiže kao slobodan igrač, a uskoro bi dres "blankosa" mogao da podigne i njegov saigrač iz nacionalnog tima - Adrijen Rabio. 

Nema sumnje da će u Madridu biti još mnogo posla oko jačanja igračkog kadra posebno kada se zna da Karlo Anćeloti ovog leta ostaje bez nekoliko važnih aduta. Toni Kros je saopštio da se oprašta od fudbala, a danas su "kraljevski klub" napustila još dvojica fudbalera - Naćo Fernandez i Hoselu! 

Iskusni štoper rešio je da se zahvali Realu na ponudi za produžetak ugovora, ali da je ne prihvati. Fernandez karijeri nastavlja u novom ambicioznom projetku iz Saudijske Arabije - Al Kadsiji gde će staviti paraf na dvogodišnju saradnju vrednu preko 20.000.000 evra. 

Informer

 

Sa druge strane, Hoselu je dugo razmatrao mogućnost da ostane u Real Madridu budući da je kao Anćelotijev "džoker" postao miljenk navijača dobrim igrama u Ligi šampiona. No, iskusni napadač postao je svestan da nakon dolaska Kilijana Mbapea za njega u klubu više nema mesta, odlučio je da ne ostane još godinu dana na "Bernabeuu" već da se i on, poput Naća, preseli na Bliski istok. 

Ipak, Hoselu neće put Saudijske Arabije iako je i odande imao nekoliko atraktivnih ponuda. Bolja je stigla iz Katara, konkretno, od Al Garafe. Povremeni španski repezentativac odlučio se upravo za Katar, pre svega zbog nešto liberalnijih zakona.