25.06.2024.

17:05

Foto: EPAIMAGES

Sport

KRAJ! Austrija dobila Holandiju i prva je u grupi, Francuska razočarala protiv Poljske! (VIDEO)

Francuzi su razočarali u Dortmundu, pošto su odigrali svega 1:1 sa Poljskom, koja je završila takmičenje. Sa druge strane, pravi spektakl viđen je u Berlinu, gde je Austrija napravila iznenađenje i savladala Holandiju sa 3:2.

Nakon današnjih mečeva, prva u grupi je Austrija sa šest bodova, Francuzi imaju pet na drugom mestu, dok su Holanđani treći sa četiri.

FRANCUSKA - POLJSKA 1:1 (0:0) (KRAJ)

Strelci: Mbape 56 (penal) - Levandovski 78 (penal)

Grad: Dortmund.

Stadion: Vestfalen.

Kapacitet: 62.000.

Sudija: Marko Gvida (Italija).

FRANCUSKA: Menjan - Kunde, Upamekano, Saliba, T. Ernandez - Kante, Čuameni, Rabio - Dembele, Mbape, Barkola.

Selektor: Didije Dešan.

POLJSKA: Skorupski - Kivior, Davidovič, Bednarek - Zalevski, Zjelinski, Moder, Frankovski - Urbinski, Šimanski, Levandovski.

Selektor: Mihal Probijerž.

HOLANDIJA - AUSTRIJA 2:3 (0:1) (KRAJ)

Strelci: Malen (autogol) 6, Šmid 59, Sabicer 79 (Austrija) - Gakpo 47, Depaj 76 (Holandija)

Grad: Berlin.

Stadion: Olimpijski.

Kapacitet: 71.000.

Sudija: Ivan Kružilak (Slovačka).

HOLANDIJA: Ferbrugen - Gertruida, De Fraj, van Dajk, Ake (od 66. Van de Ven) - Rajnders (od 66. Vajnaldum), Skauten, Ferman (od 34. Simons) - Malen, Depaj, Gakpo.

Selektor: Ronald Kuman.

AUSTRIJA: Penc - Pras, Linart, Veber, Poš - Zivald, Grilič (od 62. Kverfeld) - Šmid (od 62. Baumgartner), Sabicer, Vimer (od 62. Lajmer) - Arnautović.

Selektor: Ralf Rangnik.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. minut - Zasad je Austrija prva na tabeli, druga je Francuska, a Holanđani treći. Poljska će ostati na poslednjem mestu.

86. minut - Propustio je šansu Vout Veghorst, pucao je preko gola. Ostaje malo još vremena za Holanđane da izbegnu poraz.

79. minut - Kakva reakcija Sabicera! Majstorija fudbalera Borusije, ponovo vodi Austrija!

78. minut - Ponovio se penal, Levandovski je izjednačio!

77. minut - Au kako se obrukao Levandovski! Promašio je penal, komična reakcija sjajnog napadača! Ali ponovo će se šutirati penal, Menjan je izleteo sa gol crte!

76. minut - Poništen je gol Depaju, čeka sudija Kružilak reakciju iz VAR sobe. Biće ovo gol, 2:2!

71. minut - Zamalo da Poljaci izjednače. Pjontek šutira pored gola!

66. minut - Potegao je i Kuman za izmenama, izašli su Ake i Rejnders, dok su na terenu Van de Ven i Vajnaldum. 

62. minut - Menja i selektor Austrije, koji želi da osveži tim, pa je poslao trojicu na teren. Igru su napustili Vimer, Grilič i Šmid, zamenili su ih Lajmer, Kverfeld, Baumgartner.

61. minut - Posle pogotka, selektor Francuske Didije Dešan povukao je za trostrukom izmenom. Izašli su Rabio, Barkola i Kante, a ušli Kamavinga, Žiru i Grizman. 

60. minut - Situacija na tabeli je sledeća: U ovom trenutku prva je Francuska sa sedam bodova, bod manje ima Austrija, a Holandija četiri na trećem mestu. 

59. minut - Evo gaaaaa! Austrija vodi 2:1! Odlično je asistirao sa desne strane Grilič, a Romano Šmid se fantastično snašao u kaznenom prostoru Holandije i rezultat je 2:1 za Austrijance!

56. minut - Vodi i Francuska! Kilijan Mbape iskoristio je jedanaesterac!

54. minut - Oslobodili su se pritiska Holanđani i izgledaju mnogo bolje u drugom poluvremenu. Nakon pogotka Gakpa, imali su još jednu šansu, ali ostaje 1:1.

47. minut - Samo što je krenulo drugo poluvreme, evo gola! Sjajna akcija Holandije, pogađa Kodi Gakpo!

46. minut - Nastavljaju se mečevi u Berlinu i Dortmundu.

PRVO POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme na mečevima u Dortmundu i Berlinu. Vođstvo ima Austrija protiv Holandije, dok je na duelu Francuske i Poljske trenutno 0:0.

41. minut - Stativa! Memfis Depaj probao je glavom, lobovao je golmana Penca, ali lopta je pogodila stativu!

37. minut - Strašan pokušaj Sabicera, brani golman Holandije Ferbrugen! Odmah potom lopta se odbila do Arnautovića, ali on je mlitavom reakcijom propustio priliku da poveća prednost svog tima.

Informer

35. minut - Au kakva šansa za Levandovskog! Pokušao je jedan od najboljih napadača današnjice glavom da savlada Menjana, ali ide to pored gola. Francuzi su se izvukli.

34. minut - Pokušaj Rejndersa, pored gola. Prva izmena u ekipi Holandije, izlazi Džoi Ferman, na teren će Ćavi Simons.

29. minut - Francuzi se muče protiv Poljaka. Imaju posed lopte, ali utisak je da opasnije napade imaju Levandovski i drugovi. 

Informer

23. minut - Kakav zicer za Malena! Reporezentativac Holandije izašao je sam pred gol Austrije, ostalo je samo da savlada golmana rivala, ali pucao je pored gola.

20. minut - Na uživo tabeli lider ove grupe sada je Austrija sa šest bodova, drugi su Francuzi sa pet, dok Holanđani trenutno zauzimaju treće mesto sa četiri boda.

Informer

14. minut - Umalo su Holanđani uzvratili, ali udarac Rajndersa je izblokiran.

6. minut - Vodi Austrija! Autogol! Ofanzivac Holanđana Donjel Malen ubacio je loptu u sopstvenu mrežu nakon jedne vrlo nespretne reakcije!

5. minut - Prvo uzbuđenje u Dortmundu! Barkola je imao šansu za Francuze, ali Poljaci su se odbranili od pritiska.

1. minut - Utakmice u Berlinu i Dortmundu su upravo počele.

PRE MEČEVA

17.50 - Francuzi su u dosadašnjem delu šampionata Evrope ostvarili pobedu i remi i igraće u narednoj rundi takmičenja, ali igrom nikog nisu oduševili. Utisak će pokušati da poprave danas, protiv Poljske, koja je bez bodova.

17.20 - Kilijan Mbape nalazi se u startnih 11 za meč protiv Poljaka. Najbolji fudbaler Francuske doživeo je prelom nosa u prvom meču sa Austrijom i meč protiv Holandije presedeo je na klupi. Sada je, očigledno, spreman da zaigra.

17.00 - Dobrodošli na multilajv posvećen utakmicama grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Od 18 časova u Dortmundu i Berlinu sastaju se Francuska - Poljska i Holandija - Austrija, a sva dešavanja vezana za ova dva meča možete pratiti na ovom linku.