26.06.2024.

07:04

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Piksijev ples u Veroni za četvrtfinale Mundijala (VIDEO)

Nažalost, reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu sinoć remijem protiv Danske u Minhenu. Četa Dragana Stojkovića Piksija još jednom je razočarala javnost na velikim takmičenjima, a da nam na terenu fali neko kao selektor potvrđuje događaj koji se desio na današnji dan pre tačno 34 godine - 26. juna. 

Reprezentacija Jugoslavije sastala se sa Špancima u Veroni u ismini finala Svetskog prvenstva. "Furija" je bila apsolutni favorit pred duel na stadionu "Mark Antonio Bentegodi", ali ih je aktuelni selektor Srbije - Dragan Stojković, potukao do nogu i "plave" odveo u ih u četvrtfinale Mundijala. 

Četa Luisa Suareza je do osmine finala stigla nakon pobeda nad Južnom Korejom i Belgijom, te remija sa Urugvajem. Sa druge strane, Jugoslavija je imala dosta više problema budući da je poražena od Nemačke, ali je sastav Ivice Osima u preostala dva meča savladao Kolumbiju i Ujedinjene Arapske Emirate. 

Španci su bili veliki favoriti, ali je završnu reč imao Piksi. Nakon što je u 71. minutu matirao Zubizaretu i doneo prednost Jugoslaviji, delovalo je da "furija" nema snage za preokret. Ipak, u poslednjim minutima regularnog dela utakmice rezultat je poravnao Salinas, te je meč rešen u produžecima. 

Ipak, na startu dodatnih 30 minuta ponovo Dragan Stojković Piksi za konačnih 2:1 i plasman u četvrtfinale Mundijala gde je Jugoslaviju čekala Argentina predvođena najvećim fudbalerom svih vremena - Dijegom Armandom Maradonom. 

JUGOSLAVIJA: Ivković - Hadžibegić, Jozić, Spasić, Brnović - Šabanadžović, Stojković, Sušić, Katanec - Pančev, Vujović. Selektor: Ivica Osim

ŠPANIJA: Zubizareta - Čendo, Sančis, Andrinua, Goric - Mičel, Fernandez, Martin Vaskez, Vilaroja - Butragenjo, Salinas. Selektor: Luis Suarez