26.06.2024.

10:01

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Selektore, da se ne ljubimo... Peti put uzastopno podbacili, ali katastrofa nam nikada nije teže pala!

Navijači Srbije su razočarani, tužni i besni otišli sinoć u krevete, a gotovo sigurno su besanu noć imali "orlovi" i stručni štab naše selekecije, nakon katastrofalnog izdanja na kontinentalnoj smotri.

Po ko zna koji put je naša ekspedicija rezočarala svojim nastupom na nekom velikom takmičenju, gde je za tri utakmice osvojila dva boda na turniru na kojem je učestvovala prvi put posle 24 godine. Ipak, opšte je mišljenje da nikada nismo imali veće šanse da odemo u osminu finala...

Šta tek reći na to što smo jedina ekipa u grupi koja doživela poraz, dok Englezi, Slovenci i Danci mogu da se pohvale da su odoleli svima.

Informer

Očigledno je da o prolasku grupe, ma koliko jaka, ili u ovom slučaju slaba bila, možemo i dalje samo da sanjamo.

Ako se vratimo u davnu 2006. godinu, setićemo se da je tadašnja Srbija i Crna Gora doživela debakl na Mundijalu u Nemačkoj.

Nadali smo se i ložili da na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi možemo da napravimo  dobar rezultat, ali tim Radomira Antića je posle poraza od Australije završio takmičenje.

Informer

Nismo se opametili, niti izvukli pouke, pa je Srbija posle grupne faze završila Svetska prvenstva u Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. godine.

Piksi misli da se nismo obrukali. Fudbaleri i nacija su istog mišljenja - jesmo, i te kako! Ipak, ovo je prema mnogim mišljenjama bila i najlakša grupa za prolazak dalje na ovogodišnjem EURU i samim tim neuspeh boli još više...

Pljuštale su ostavke i nakon mnogo manjih razočarenja. Selektore, da se ne ljubimo...