26.06.2024.

17:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

KRAJ: Gruzija ide u osminu finala! Turska eliminisala Češku!

U našem blogu uživo možete pratiti dešavanja sa utakmica u grupama E i F. 

ČEŠKA - TURSKA   1:2 (0:0)

Strelac: Souček 66 - Čalhanoglu 51, Tosun 96
Grad: Hamburg
Stadion: Folksparken
Sudija: Ištvan Kovač, Rumunija 

ČEŠKA: Stanek (od 54. Kovar) - Krejči, Hranač, Holeš - Coufal, Souček, Provod, Jurašek - Barak - Hložek (od 54. Čori), Čitil (od 54. Kučta)
Selektor: Ivan Hašek

TURSKA: Gunok - Muldur, Akajdin, Demiral, Kadioglu - Juksek (оd 63. Jokušlu), Ožčan (od 46. Ajhan) - Guler (od 76. Akturkoglu), Čalhanoglu, Jildiz (od 76. Tosun) - Jilmaz
Selektor: Vinćenco Montela

GRUZIJA - PORTUGAL  2:0 (1:0)

Strelac: Kvarachelija 2, Mikautadze 56p
Grad: Gelzenkirhen
Stadion: Šalke Arena
Sudija: Sandro Šerer, Švajcarska

GRUZIJA: Mamardašvili - Gvelesiani (od 76. Kvirkelia), Kašia, Lokošvili (od 63. Titaišvili) - Kakabadze, Čekvetadze, Kočorašvili, Kiteišvili, Dvali - Mikautadze, Kvarachelija
Selektor: Vili Sanjol 

PORTUGAL: Kosta - Silva (od 66. Semedo), Danilo, Inasio - Dalo, Žoao Neveš (od 75. Nunješ), Konseisao, Palinja (od 46. R. Neveš), Neto (od 75. Žota) - Feliks, Ronaldo (od 66. Ronaldo)
Selektor: Roberto Martinez

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Portugal, Gruzija i Turska idu u osminu finala! 

96. minut - Turska je u osmini finala! Tosun postiže gol za 2:1 i rešava pitanje pobednika! 

92. minut - Brani Mamardašvili i šalje Gruziju u osminu finala Evropskog prvenstva! Četa Vilija Sanjola bila je prežaljena pred večerašnju utakmicu, a na kraju će iz grupe F izaći kao drugoplasirana ispred Češke i Turske! 

88. minut - Kapa dole Gruziji! Ne brane se na svojoj polovini već visokim presingom ubijaju igru Portugala! Imamo moralne pobednike na turniru, bez dileme. 

85. minut - Izgubio je Kovač kontrolu nad utakmicom, sada čist aut za Češku poklanja Turcima... Sa razlogom se bunila klupa. 

83. minut - Nema dileme - Češka je oštećena! Na ivici kaznenog prostora rukom je igrao Kadioglu, ali je Ištvan Kovač svirao faul u napadu, sa pravom se ljude izabranici Ivana Hašeka. 

79. minut - Nastavlja se totalna inicijativa Češke, sa igračem manje idu na sve ili ništa! 

76. minut - Sve opasniji napadi Češke, sada je Gunok morao da interveniše nakon kornera! Turci ne uspevaju da dođu do lopte, morao je Montela da reaguje izmenama. 

Informer

 

72. minut - Umalo 3:0 za Gruziju, Čekvetadze je vukao kontru, morao je da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi tik preko prečke!

69. minut - Ako ostane ovako do kraja - Češka ispada, Turci su treći, Gruzija druga, a Portugal je sigurno prvi! 

66. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Izjednačenje u Hamburgu, Tomaš Souček je pocepao mrežu Turske nakon velike greške golmana Gunoka - 1:1! 

66. minut - Izgleda da Portugalci odustaju od ove utakmice, imaju prvo mesto osigurano, a Roberto Martinez iz izgre vadi Kristijana Ronalda! 

61. minut - Sada su Česi zaigrali nešto otvorenije i dva puta zapretili Turcima. 

56. minut - DA! GOOOOOOOOOOL! Gruzija vodi sa 2:0 i hrabro grabi ka osmini finala! Mikautadze je pogodio sa bele tačke! 

54. minut - PENAL! Gruzija će sa bele tačke imati šansu da duplira svoju prednost! Antonio Silva je srušio Kočorašivlija, a glavni arbitar Sandro Šerer pokauje na "kreč". 

53. minut - Sada je jasno šta se dogodilo... Golman Stanek se povredio i zbog toga nije mogao da interveniše prilikom udarca Čalhanoglua, nemaju sreće Česi večeras! Mora Ivan Hašek da menja golmana, u isto vreme menja i napadače .

51. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Turska! Ništa nije išlo kako je Vinćenco Motela zamislio, loptu je uzeo Hakan Čalhanoglu i fantastičnim udarcem matirao Staneka za 1:0. Prelep gol veziste Intera...

50. minut - Umalo novi šok na "Šalke Areni"! Kakabadze je prošao po levoj strani, pronašao samog Kvaracheliju u srcu kaznenog prostora, ali je trapavo reagovao napadač Milana! Propala je velika prilika za Gruziju. 

Informer

 

49. minut - Na mukama je bila odbrana Gruzije od startu drugog poluvremena, ali se četa Vilija Sanjola odbranila od naleta Portugalaca. Gađali su Konseisao i Ronaldo, no, gol Giorgia Mamardašvilija ostaje nesavladan. 

46. minut - Odmah Roberto Martinez pravi izmenu, umesto Palinje na terenu će u nastavku biti Ruben Neveš. Menja i Vinćenco Montela, Salih Ožčan zbog žutog kartona ostaje u svlačionici, a na terenu je Ajkan. Počinje drugih 45 minuta na obe utakmice...

PRVO POLUVREME

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme, Gruzija vodi protiv Portugala dok Češka sa igračem manje odoleva Turskoj. 

45. minut - ŠTETA! Malo je falilo da Provod donese prednost Češkoj! Sevnula je kontra nakon greške Muldura, Provod je izašao sam pred Gunoka, ali mu je lopta otišla previše na stranu što je golman Turske iskoristio, ostaje 0:0. 

Informer

 

44. minut - Treći put na Evropskom prvenstvu Portugalci dobijaju žuti karton zbog simuliranja, neverovatno! Sada je Pedro Neto pao želeći da iznudi slobodan udarac, ali nije bilo kontakta sa Kakabadzeom. 

42. minut - U teškoj situaciji se nalazi Češka, trenutni rezultat protiv Turske vodi ih ka eliminaciji, a budući da imaju igrača manje ne uspevaju da dođu do lopte. Kadioglu i Jildiz su sada kombinovali na levoj strani, ali reaguje Vladimir Coufal. 

37. minut - Mogao je sada kontra uslugu svojoj ekipi da učini Kenan Jildiz... Turski napadač otvorenim đonom udario je provoda, mogao je Kovač bez problema da mu pokaže direktan crveni karton, ali mu je Rumun progledao kroz prste. 

34. minut - U poslednjem momentu Gvelesviani stiže da blokira udarac Kristijana Ronalda! Imaće Portugalci korner, ali nakon udarca iz ugla ne uspeva četa Roberta Martineza da ugrozi Mamardvašvilija. 

30. minut - Bili su Portugalci blizu izjednačenja nakon snažnog udarca Žoao Feliksa, lopta odlazi tik pored stative. 

Informer

 

27. minut - Sve opasniji napadi Turske, sada je Kenan Jildiz promešao kompletnu odbranu Češke, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi Stanek. Lopta se odbila do Gulera koji je pokušao da uhvati volej, blokiran je vezista Real Madrida. 

23. minut - Iako su Portugalci već obezbedili prvo mesto u svojoj grupi, četa Roberta Martineza želi da izbegne poraz u duelu sa Gruzijom. Svim silama "navigatori" pritiskaju svog rivala, ali se izabranici Vilija Sanjola organizovano brane. 

19. minut - ŠOK ZA ČEŠKU! Antonin Barak dobija drugi žuti karton, četa Ivana Hašeka više od 70 minuta igraće sa igračem manje...

Informer

 

14. minut - Da je ovo ušlo bio bi to najlepši gol na Evropskom prvenstvu! Sa preki 30 metara nakon odbitka svoj udarac oprobao je Jurašek, ali je na pravom mestu bio golman Gunok. Sreća  je pogledala Turke...

10. minut - Pravi fudbalski rat vode Turci i Česi, već je viđen i prvi žuti karton pošto je Barak sa leđa oborio Merta Muldura. 

5. minut - Bolji početak Češke u Hamburgu, imali je nominalni domaćin već i korner, ali se Turska uspešno odbranila. 

2. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Šok u Gelzenkirhenu, Gruzija vodi protiv Portugala, strelac je Hviča Kvarachelija - 1:0! Napadač Napolija kažnjava veliku grešku "navigatora"... 

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE MEČEVA

20:45 - Glavni sudija na utakmici Češka-Turska biće Ištvan Kovač iz Rumunije, dok će pravdu na meču Gruzije i Portugala deliti Švajcarac - Sandro Šerer. 

20:36 - U slučaju da Portugal savlada Gruziju, rivali "navigatorima" će u osmini finala biti reprezentacija Slovenije! 

20:31 - Češka će večeras igrati u nešto drugačijoj formaciji pošto je Ivan Hašek na teren poslao trojicu štopera, a na klupi je ostao Patrik Šik, dok će društvo u napadu Adamu Hložeku praviti Čitil. Kada govorimo o timu Turske - ništa neočekivano. Vinćenco Montela se odlučio za proverene snage koje je odmarao pre nekoliko dana protiv Portugala. 

20:24 - Vili Sanjol odlučio se za očekivanih 11, žele pobedom Gruzini da se oproste od Evropskog prvenstva. Sa druge strane, selektor Portugala - Roberto Martinez, promešao je karte, ali je uprkos tome mesto u startnoj postavi garantovano Kristijanu Ronaldu. 

20:16 - Situacija u grupi F je prilično jasna, Portugal je već u osmini finala, Gruziji je potrebna pobeda ukoliko želi dalje. Pobednik Turske i Češke takođe bi obezbedio mesto u nokaut fazi. 

20:00 - Nakon što su mesto u osmini finala obezbedili Slovačka, Rumunija i Belgija, sledi rasplet u poslednjoj grupi Evropskog prvenstva. Sastaju se Češka - Turska, odnosno, Portugal i Gruzija. 

SLOVAČKA - RUMUNIJA  1:1 (1:1)

trelac: Duda 24 - Marin 37p
Grad: Frankfurt 

Stadion: Dojče Bank Park 
Sudija: Danijel Zibert, Nemačka

SLOVAČKA: Dubravka - Hancko, Škrinijar, Vavro, Pekarik - Kucka, Lobotka, Duda - Šranc, Strelec, Haraslin
Selektor: Franćesko Kalcona

RUMUNIJA: Nica - Raciu, Dragušin, Bruka, Banku - M. Marin - Hađi (od 66. Man), R. Marin, Stanču, Koman (od 58. Soresku) - Draguš (od 66. Puškaš)
Selektor: Eduard Joanesku

UKRAJINA - BELGIJA   0:0

Grad: Štutgart
Stadion: MHP Arena
Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

UKRAJINA: Trubin - Zabarni, Svatok (od 81. Jarmolenko), Matvijenko - Timčuk, Mikolenko (od 57. Zinčenko) - Šaparenko (od 70. Stepanenko), Bražko (od 70. Vanat), Sudakov - Dovbik, Jaremčuk (od 70. Malinovski) 
Selektor: Sergej Rebrov

BELGIJA: Kastels - Vertongen, Faes, Teat, Kastanj - De Brujne, Onana, Tielemans (od 62. Mangala) - Doku (od 77. Bakajoko), Lukaku (od 90. Openda), Trosar (od 62. Karasko)
Selektor: Domeniko Tedesko

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Rumunija i Slovačka idu u osminu finala, a sa njima i katastrofalna Belgija! 

90. minut - Još četiri minuta nade za Ukrajinu! 

87. minut - Imali su Belgijanci šansu da sve reše, ali je propala kontra tri na dva! Bakajoko je skinuo loptu sa noge De Brujnea i gađao daleko preko gola. 

83. minut - AU... Malo je falilo da Malinovski direktno iz kornera matira Kastelsa, u poslednjem momentu uspeo je da izbaci loptu iz svog gola čuvar belgijske mreže. 

79. minut - Još jedan pokušaj Dovbika, sada pogađa samo spoljni deo mreže. Igraju se Belgijanci sa osminom finala...

Informer

 

74. minut - Mogla je Ukrajina do vođstva u Štutgartu, sevnula je kontra preko Dovbika, ali napadaču Đirone na Evropskom prvenstvu ništa ne ide od noge! 

69. minut - Izuzetno teški uslovi na meču Slovačke i Rumunije budući da kiša pljušti, teren je potuno natopljen vodom. 

64. minut - Malo je falilo da Šranc donese prednost Slovačkoj, ali je Nica reagovao u stilu rukometnog golmana i nogama izbio loptu sa gol-linije. 

61. minut - Kruže Belgijanci oko kaznenog prostora Ukrajine, ali bez ikakve ideje. Doku i De Brujne jedini su sposobni da naprave potez i nešto promene. 

57. minut - VELIKA ŠANSA! Mogla je Belgija da povede u Štutgartu i tako "otvori" meč, ali je loš povratni pas poslao Žeremi Doku, sam je u petercu bio Romelu Lukaku. 

53. minut - Ono što se očekivalo od starta, dešava se u drugom poluvremenu. Rezervisani su Rumuni i Slovaci budući da im rezultat potpuno odgovara. 

50. minut - Belgija ima veći posed lopte i diktira tempo, dok Ukrajinci iz kontre pokušavaju da zaprete. Nešto tako desilo se upravo sada, ali je presporo reagovao Artem Dovbik, stigao je na vreme da se vrati Tielemans i očisti opasnost pred svojim golom. 

Informer

 

46. minut - Počinje drugih 45 minuta! 

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! 

42. minut - Mnogo sreće za Belgijance... Izašao je Jaremčuk sam pred Kastelsa, ali je nesebično pokušao da proigra Dovbika! Propala je najbolja šansa Ukrajine u prvom poluvremenu. 

37. minut - GOOOOOOOOL! Siguran je bio Razvan Marin, silovit udarac, ništa nije tu mogao Martin Dubravka - 1:1. 

36. minut - PENAL! Hancko je udario Hađija unutar kaznenog prostora, Razvan Marin će izvesti kazneni udarac! 

35. minut - Čeka se VAR u Frankfurtu! Hancko je srušio Hađija na ivici kaznenog prostora, veća se da li je kontakt bio unutar ili van kaznenog prostora! 

Informer

 

33. minut - Bomba Kevina De Brujnea... Malo je falilo da kapiten Belgije postigne najlepši gol na Evropskom prvenstvu, sa tridesetak metara je opalio as Mančester sitija, ali pogađa spoljni deo mreže. 

31. minut - Još jedan pokušaj Andreja Raciua, gađao je bek Rumunije sa dvadesetak metara, bilo je dobro, ali pravo u Dubravku, ostaje 1:0. 

27. minut - Mogli su Ukrajinci da povedu na "MHP Areni", Dovbik je povukao kontru, proigrao Sudakova, ali se vezista Šahtjora propisno obrukao i loptu poslao na tribine. 

24. minut - GOOOOOOOOOL! Slovačka vodi u Frankfurtu, Ondrej Duda je strelac! Izvanredna timska akcija tima Franćeska Kalcone, sada su Rumuni na ivici ispadanja - 1:0. 

21. minut - Bio je na mukama golman Belgije - Kastels, nakon udarca Romana Jaremčuka! Ukrajinac je gađao sa preko dvadeset metara udaljenosti, paradom je iskusni čuvar mreže reagovao. 

17. minut - Prete sada i Slovaci po prvi put, Lukaš Haraslin se nije snašao nakon dodavanja Hancka, bila je to dobra prilika za udarac ka golu Rumunije. 

14. minut - Nižu se šanse za Belgiju, ali uspevaju Ukrajinci za saad da odolevaju, pre svega Matvijenko i Zabarnji. 

Informer

 

12. minut - VELIKA ŠANSA! Malo je falilo da Rumunija pobede u Frankfurtu! Nakon duplog pasa as Komanom dalji ugao je gađao Raciu, ali je Dubravka dobro reagovao, lopta se odbila do Janisa Hađija, no, njegov udarac završio je daleko preko gola, ostaje 0:0. 

10. minut - Sada dve dobre situacije pred golom Rumunije, prvo je Ivan Šranc zaustavljen u poslednjem momentu, a potom Juraj Kucka nakon kornera glavom šutira pravo u golmana Nicu. 

8. minut - Evo je i prva prilika za Belgijance, Kevin De Brujne proigrao je Lukakua, a napadač Čelsija pogodio je golmana Trubina, ostaje 0:0. 

6. minut - Početak utakmice između Ukrajine i Belgije protiče u totalnoj dominaciji "crvenih đavola", ali četa Domenika Tedeska još uvek ne uspeva da materijalizuje terensku inicijativu. 

2. minut - Meč u Frankfurtu tek što je počeo, a Slovačka odmah opasno napada po levom boku gde su kombinovali Ivan Šranc i Peter Pekarik. Na svu sreću, Radu Dragušin bio je na pravom mestu i raščistio opasnost u svom kaznenom prostoru. 

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE MEČEVA

17:47 - Pravdu na meču Ukrajina-Belgija deliće arbitar iz Engleske - Entoni Tejlor. Sa druge strane, glavni sudija na utakmici Rumunije i Slovačke biće Nemac - Danijel Zibert. 

17:42 - Kada govorimo o osmini finala poznata su dva para: Nemačka - Danska i Švajcarska - Italija. Mesto u nokaut fazi obezbedili su još Španija, Portugal, Francuska, Austrija i Engleska, dok su blizu tom rezultatu Holandija i Slovenija, ali se čeka rasplet u svim grupama. 

17:38 - Situacija pred današnju utakmicu je sledeća - Slovacima i Rumunima je za prolaz dalje dovoljan i remi, kao i Belgijancima protiv Ukrajine. Sa druge strane, četa Sergeja Rebrova mora da savlada "crvene đavole" ukoliko želi u osminu finala. 

17:31 - Sa druge strane, na meču Ukrajine i Belgije ima nekoliko iznenađenja, pre svega zbog činjenice da su oba selektora promenila formacije. 

17:24 - Kada govorimo o meču Slovačke i Rumunije, iznenađenja u sastavima nema. I Franćesko Kalcona i Eduard Joanesku odlučili su se za očekivane timove. 

17:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmica trećeg kola u grupi E na Evropskom prvenstvu. Uz portal Informer.rs uživo možete pratiti mečeve između Slovačke i Rumunije, odnosno Belgije i Ukrajine.