26.06.2024.

18:11

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Srbija šokirala i Italijane! "Gazeta" posebno izdvojila Vlahovića i Sergeja!

Mršava dva boda u grupi C, uz samo jedan postignut gol na tri utakmice bili su i više nego dovoljan razlog da Srbija takmičenje na kontinentalnom šampionatu završi već nakon grupne faze.

Lošom, jalovom i bezidejnom igrom, "orlovi" su razočarali, ili bolje reći, razbesneli sve svoje navijače, koji su kao glavnog krivca označili selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegovu užasnu taktiku.

Međutim, nisu samo u našoj zemlji stručnjaci, mediji i ljubitelji fudbala ostali bez reči, šokirani su i u Italiji. Tako nam je čuvena "Gazeda delo sport" posvetila i jedan obiman tekst, sa naslovom: "Srbija, kakav flop! Nula pobeda i samo jedan postignut gol. Vlahović i Milinković Savić velika razočarenja".

"Imali su Srbi prolaz nadomak ruke, a doživeli su novu eliminaciju. Razočarale su zvezde, od mnogih igrača se očekivalo više. Rezultat koji sigurno nije na nivou vrednosti ovog tima. Došli su sa drugačijim ambicijima i ciljem da prvi put zaigraju nokaut fazu nekog turnira kao nezavisna država. Razočaravjući je pre svega način na koji su završili u prolaznoj grupi. Nula pobeda i jedan postignut gol koji je postigao Milanov napadač Luka Jović. Niko na turniru nije bio tako ofanzivno loš. Srbija je jedan od timova sa najmanje upućenih šuteva", navodi "Gazeta".

Informer

Više se očekivalo od Sergeja Milinković Savića

Najčitaniji sportski dnevnik na "čizmi" nije štedeo ni pojedince.

"Ovo je čudno, jer Srbija u timu ima Vlahovića i Mitrovića, drugog strelca Serije A i prvog strelca Saudijske Arabije sa 40 golova u sezoni. Nisu samo njih dvojica razočarali već i ostala velika imena poput kapitena Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića. Od "naših Italijana", Vanja Milinković Savić nije ni dobio šansu, Jović je imao malu minutažu ali je ostavio pozitivan utisak, a Udinezeov Samardžić je bio loš i nevidljiv protiv Dansk", piše Gazeta i dodaje:

"Rano ispadanje nije dobro primljeno u Srbiji. Kruitike idu najviše na račun onih od kojih se najviše očekivalo. Uključujući Vlahovića koji ne može da se nametne kao lider, a poslednji gol je dao u martu 2023. godine. Premalo za igrača njegovog talenta koji se muči kada mora da igra u tandemu sa Mitrovićem. Stojkoviću nije falilo talenta u ekipi, ali ne uspeva da nađe način da to iskoristi."