26.06.2024.

19:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Strašan meč! Remi koji odgovara i Rumuniji i Slovačkoj!

Bio je ovo veoma zanimljiv meč, bilo je od samog starta jasno da je obema reprezentacijama jako stalo da prođu u nokaut fazu. Pre samog starta Evropskog prvenstva, nisu Slovačka i Rumunija važile za ekipe koje će pružiti zadovoljstvo navijačima, ali desilo se nešto potpuno suprotno.

Mora se priznati da je remi fer rezultat,  a obe ekipe su potpuno zasluženo izborile prolaz u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Uživali su danas navijači u Štutgartu, a do prednosti je uspela da dođe Slovačka.

U 24. minutu susreta, Kucka je poslao jako dobar centaršut, a uspeo je potom Ondrej Duda glavom da zakuca loptu u gol. On je tako postao prvi reprezentativac Slovačke koji je postigao golove na dva velika takmičenja.

Informer

Nastavljena je agresivna igra sa obe strane, pljuštale su šanse, Rumuni su celo vreme stremili ka tome da stignu do izjendačenja, što im je vrlo brzo i uspelo.

U 35. minutu, David Hancko je na ivici šesnaesterca oborio protivnika. Činilo se da nije u pitanju jedaeneasterac, ali nakon VAR provere, ipak je  glavni arbitar meča pokazao na belu tačku.

Odgovornosti se prihvatio iskusni Razvan Marin koji je sjajnu uputio šut i tako uspeo da matira Martina Dubravku za 1:1.

Informer

Do kraja prvo poluvremena nije bilo mnogo prilika na obe strane, ali smo ponovo u drugom poluvremenu gledali fenomenalan fudbal. Jurila su ova dva rivala pobedu. Nije im smetao ni ogroman pljusak, motiv je bio jasan, ali ipak moraće da se zadovolje sa remijem.

Koliko god napadali, prilike nisu iskorištene, međutim nijedan tim nema potrebe za žaljenje. U grupi E, Rumunija prolazi kao prvoplasirana, sa drugog mesta ide Belgija, dok će Slovačka u nokaut fazu sa trećeg mesta.