27.06.2024.

06:30

Foto: AP/Reuters

Sport

Na današnji dan: Srbija se porazom od Brazila oprostila od Mundijala u Rusiji!

Popularne "karioke" su znatno bolje otvorile meč i stvarale šanse koje isprva nisu iskoristili Gabrijel Žezus i Nejmar. Naša selekcija odlučila je da igra zatvoreno, s fokusom na defanzivu, nadajući se da će iz kontranapada ili prekida doći do gola.

Uprkos toj strategiji, izabranici Mladena Krstajića nisu uspeli da zaustave Brazilce. Već u 36. minutu, Kutinjo je poslao sjajnu loptu ka Paulinju, koji je uspeo da se provuče između Veljkovića i Milenkovića. Primetio je iskusni fudbaler da je Stojković napustio gol i lob udarcem je postigao pogodak za vođstvo Brazila.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo značajnijih dešavanja, a rezultat je ostao nepromenjen. 

Informer

Detalj sa meča Srbija - Brazil

Kada je reč o drugom poluvremenu, reprezentacija Srbije je zaigrala znatno bolje. Tokom deset minuta u nastavku, naša selekcija je uspela da dobrom igrom stvori nekoliko prilika, ali Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić nisu uspeli da ih realizuju, čime su propustili šanse za izjednačenje.

Kako je pritisak Srbije opao, Brazil je iskoristio priliku za kontranapad i izborio korner. Nejmar je izveo korner u 68. minutu, a Tijago Silva je glavom postigao gol, postavljajući konačan rezultat od 2:0 za reprezentaciju Brazila.

Informer

Detalj sa meča Srbija - Brazil

Brazil je nakon tri meča u grupnoj fazi osvojio sedam bodova i kao prvoplasirana ekipa prošao u osminu finala planetarnog šampionata. Švajcarska je takođe prošla u narednu fazu takmičenja, na drugoj poziciji, sa pet bodova. Srbija je završila kao trećeplasirana sa tri boda, dok je Kostarika završila na poslednjem mestu sa jednim bodom.