27.06.2024.

09:24

Foto: EPAimages

Sport

Ko drugi nego - Rondon!? Venecuela je u četvrtfinalu, a Meksiko na pragu ispadanja sa Kopa Amerike!

Nekoliko velikih iznenađenja umalo se desilo u uvodnim danima na Kopa Americi, ali su, izuzev remija Brazila i Kostarike, favoriti uglavom bili sigurni. Takav trend prekinut je sinoć  u Iglvudu budući da je Venecuela mimo svih očekivanja uspela da savlada Meksiko sa 1:0 i to pred nešto više od 70.000 gledalaca! 

Istina, u odnosu na neke prethodne godine, kvalitet u sastavu Meksika daleko je manji, ali su uprkos tome bili ogromni favoriti protiv Venecuele. Četa Fernanda Batista došla je i do druge pobede u grupi i tako obezbedila plasman u nokaut fazu, dok će Meksikanci, ukoliko žele da prođu, u poslednjem kolu morati da savladaju Ekvador. 

Čovek odluke u Invudu je bio, ko drugi do - Solomon Rondon. Legendarni kapiten Venecuele i, bez dileme, najbolji tamošnji fudbaler svih vremena je na startu drugog poluvremena iskoristio penal i postavio konačnih 1:0. 

Informer

 

Meksikanci su svim silama pokušali da se vrate u meč, dođu do zlata vrednog boda, a najbolju šansu imao je Orbelin Pineda u 87. minutu kada je promašio penal i značajno zakomplikovao sudbinu svojoj reprezentaciji. 

U drugom meču dana - Ekvador je opravdao očekivanja i sa 3:1 savladao Jamajku. Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu budući da su Jamajčani učinili sve kako bi izgubili. Prvo je Kejsi Palmer pogodio sopstvenu mrežu, da bi u 40. minutu penal skrivio Lov, a njega u gol pretvorio Paez za 2:0. 

Pokušali su Jamajčani na startu drugog dela igre da se vrate u meč, Mičel Antonio je u 54. minutu prepolovio prednost Ekvadora, te je Hejmira Halgrimsona do kraja utakmice imala šansu da osvoji zlata vredan bod. Ipak, sve nade srušio im je u prvom minutu nadoknade Alan Mida koji je u kontri matirao Vaitea za konačnih 3:1.