27.06.2024.

10:45

Foto: AP PHOTO

Sport

Surov je taj EURO... Mađari tri dana slavili osminu finala, a onda ostali bez svega!

Promenila je UEFA uoči prethodnog Evropskog prvenstva format, proširila broj ekipa i tako navijačima obezbedila mnogo više utakmica. Ipak, novopečeni sistem na kontinentalnom takmičenju ume da bude, u najmanju ruku - surov. To su na svojoj koži sinoć uspeli da osete reprezentativci Mađarske budući da su nakon tri dana radovanja zbog plasmana u osminu finala na kraju eliminisani...

Mađarska je golom u 100. minutu utakmice protiv Škotske osvojila dragocena tri boda. Prema ranijim kalkulacijama, tri boda su trebala da budu dovoljna za jedna od četiri mesta u osmini finala rezervisana za trećeplasirane ekipe. Radovali su se izabranici Marka Rosija nakon utakmice, a onda je nakon tri dana radovanja stiglo surovo otrežnjenje. 

Informer

 

Reprezentacija Gruzije režirala je veliko iznenađenje i u Gelzenkirhenu savladala Porgugal sa 2:0. Zakomplikovalo je to sudbinu u grupi F, "krusajderi" su završili kao treći sa četiri osvojena boda i tako iz kombinacije izbacili Mađarsku. 

"Laka konjica" ja prethodna tri dana provela u Nemačkoj, vredno trenirala i spremala se za osminu finala. Čekali su Mađari svog protivnika u nokaut fazi takmičenja, ali će danas morati da pakuju kofere. Ostali su bez svega.