27.06.2024.

13:29

Foto: EPA Images

Sport

Sa ostrva na ostrvo! Nastasić karijeru nastavlja na Kipru!

Bio je Matija Nastasić na izlaznim vratima Majorke i pre godinu dana kada španski klub nije želeo da mu produži ugovor. Usled brojnih povreda, uprava kluba rešila je da zadrži srpskog fudbalera, bio je iskusni štoper važan šraf u borbi za opstanak, ali deluje da je sada stvarno kraj. Naime, novi strateg "pirata" - Hagobe Arasate ne računa na Nastasića te će on za tri dana postati slobodan igrač. 

Takvom raspletu događaja najviše se raduju na Kipru. Kako prenosi "Kerkida.net", Matija Nastasić je u odmaklim pregovorima sa Arisom i očekuje se da njegov transfer uskoro bude ozvaničen. Velikan iz Limasola je pre dve godine došao do svoje prve titule u klupskoj istoriji, ali je njihova sreća kratko trajala budući da je se na tron odmah naredne godine vratio APOEL. 

Godinama već Aris ulaže sve više novca u fudbal, žele evropska takmičenja, a ambiciozna uprava veruje da će Matija Nastasić doneti neophodan kvalitet i iskustvo. Nema sumnje da su u pravu. Iza srpskog štopera je bogata karijera koju je još kao tinejdžer počeo da gradi u Partizanu. Branio je iskusni defanzivac potom boje Fiorentine, Mančester sitija, Šalkea, ponovo Fiorentine i na kraju Majorke. 

Nastasić je u sezoni za nama odigrao ukupno 32 meča, uključujući i finale Kupa kralja, u kojem je Majorka poražena na penale od Bilbaa. Kada govorimo o reprezentativnom učinku, iskusni štoper skupio je 34 utakmice u A selekciji Srbije, a prošao je sve mlađe kategorije.