28.06.2024.

13:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Fudbaler Zvezde pravo u metu: Srbija je igrala jadno na EP!

Utisci posle eliminacije "orlova" sa kontinentalnog šampionata već nakon grupne faze i dalje su jaki. Učinak bez pobede, sa samo dva osvojena boda i jednim postignutim golom, je neuspeh zbog kojeg kompletna javnost traži ostavke svih odgovornih za ovaj debakl.

Niko u Srbiji nije ostao imun na očajno izdanje izabranika Dragana Stojkovića, pa tako ni Milan Rodić (33). Iskusni defanzivac crveno-belih ranije je povremeno dobijao poziv za nacionalni tim, ali otkako je Piksi seo na klupu nijednom nije bio na spisku.

Nekadašnji levi bek Zenita je sada za ruske medije analizirao trenutnu situaciju, a najviše je opleo po selektoru.

- Srbija je igrala jadno na na Evropskom prvenstvu. Nije bilo nikakve taktike, igrači nisu razumeli šta treba da rade. Zato je rezultat ovako bedan. Mislim da Srbija mora da promeni selektora jer na Mundijalu u Kataru smo osvojili samo bod, a sada samo dva. To nije dovoljno za ovakva takmičenja - poručio je Rodić.

Informer

Fudbaleri Srbije razočarali na EP

Prvotimac crveno-belih se posebno osvrnuo na premijerni duel sa Engleskom na EURU, kada su "orlovi" još i odigrali solidno, iako su minimalno poraženi (0:1).

- Od dobrih stvari, izdvojio bih utakmicu sa Engleskom. Svi su mislili da će Ostrvljani biti na mnogo višem nivou i da će nas ubedljivo pobediti. Ipak, očigledno je da su njihovi igrači došli u Nemačku umorni od naporne sezone. Mnogi od njih su se borili za trofeje u jakim ligama i evropskim takmičenjima. Samo je to drugo poluvreme protiv Engleza bilo dobro za Srbiju na EP, sve ostalo je bilo jako loše - naglasio je Rodić.