01.07.2024.

22:31

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kapitalac stigao na Karaburmu! Edmundo Ado pojačao OFK Beograd!

Mesecima je Crvena zvezda obletala oko Edmunda Ada i silno želela da ga vidi na "Marakani". Prošlog leta je povremeni reprezentativac Gane napokon, doduše - okolnim putem, stigao u Ljutice Bogdana, ali se ispostavio kao promašaj. Nije se visoki vezista nametnuo tadašnjem treneru Baraku Baharu, a potom ni Vladanu Milojeviću te je zimus prosleđen na pozajmicu u Radnički iz Niša. 

Uspeo je Ado da pomogne ekipi sa "Čaira" da zadrži superligaški status, a takav zadatak imaće i naredne godine pošto je danas ozvaničen njegov transfer u OFK Beograd. Internacionalac iz Gane će za "romantičare" nastupati kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde. 

"Edmund Ado je prvo pojačanje OFK Beograda u novoj takmičarskoj sezoni. Momak koji je vrlo dobro poznat na superligaškoj fudbalskoj sceni. Ima 24 godine, želju da vlada sredinom terena i utakmice Lige šampiona u svojim nogama. Želimo mu dobrodošlicu na Omladinski stadion", stoji u kratkom saopštenju OFK Beograda.

Sa "Marakane" su put Karaburme ranije ovog leta krenuli Aleksej Vukčević, Uroš Lazić, Aleksa Cvetković, Novak Gojkov, braća Mituljikić i Aleksandar Kahvić, a uskoro bi plavo-beli dres trebali da zaduže Marko Gobeljić i Nemanja Milunović.