02.07.2024.

12:19

Foto: Foto: Facebook

Sport

Jeste li vi Crnogorci ili Šiptari? Radnički sprečio bruku

Oba kluba nalaze se na Zlatiboru na pripremama i danas je trebalo da se sastanu. Međutim, Radnički je jutros, bez opširnog objašnjenja samo obavestio javnost da je utakmica otkazana, špto se može videti na njihovom instagram nalogu. 

Informer

 

Informer je došao do informacija zbog čega meč neće biti odigran. Naime, Dečić je imao jedan grb godinama, a sada su čelnici kluba rešili da ga promene. Po bojama i natpisu, jasno je da naginju ka Albaniji, odnosno da se izjašnjavau kao albanski klub. Prema našim saznanjima, Kragujevčani zbog toga nisu želeli da igraju meč.

Informer

- Sve je bilo dogovoreno, utakmica je trebalo danas da bude odigrana, a onda je rukovodstvo Radničkog videlo da Dečić menja grb. Onaj koji je aktuelni šampion Crne Gore nosio decenijama, sada će izgledati potpuno drugačije. Boje su crvena i crna, jasno aludira na Albaniju i natpis na grbu postoji i na albanskom jeziku. Sa tako nekim klub iz srca Srbije nije želeo da ima bilo šta prijateljsko - navodi naš izvor. 

Pitanje je da li bi iko išta zamerio Kragujevčanima, pošto samo spremaju ekipu za sledeću sezonu, ali oni su to doživeli kao moralnu obavezu.

Informer

Novi grb Dečića

- Ne bi bilo patriotski da su baš sa klubom koji ima albanski grb izabrali da igraju prijateljski meč. Čim su shvatili o čemu se radi, odmah su otkazali - zaključio je naš izvor.

Dečić je aktuelni prvak Crne Gore, ali postavlja se pitanje čiji je to zaista klub, albanski ili crnogorski.