03.07.2024.

07:18

Foto: tanjug/ap

Sport

VAR katastrofa! Kolumbiji ukrao gol, Brazil oštećen za penal (VIDEO)

Remi je na kraju više odgovarao Kolumbiji, jer u četvrtfinale ide kao pobednik grupe, a igraće sa Panamom, a  Brazil čeka Urugvaj. Takođe, "selesao“ će morati da igra bez Vinisijusa u četvrtfinalu, jer je dobio karton već u devetom minutu utakmice. 

Brazil je poveo u 12. minuti utakmice golom Rafinje iz slobodnog udarca. Golman je bio nemoćan, a prvo mesto u grupi držao je Brazil do sudijske nadoknade vremena pvog dela meča. Tada je Danijel Munjoz pogodio za 1:1, što se ispostavilo kao konačan rezultat. 

Međutim, prethodno je u 22. minutu Dejvinson Sančez postigao gol za Kolumbiju, a posle reakcije iz VAR sobe pogodak je poništen. Nekoliko minuta kasnije pojavila se slika koja je pokazala da su sudije u VAR sobi izvlačile pogrešnu liniju i napravile veliku grešku. Sančezov gol je bio regularan, ali bilo je kasno da odluka promeni.

Kolumbija je u nastavku ipak uspela da dođe do egala u poslednjem minutu poluvremena, Danijel Munjoz je bio precizan. Ali, VAR je pre toga bio u fokusu ovog puta na štetu Brazila. Vinisijus je oboren u šesnaestercu Kolumbije tokom jednog prodora, a sudija i VAR tehnologija smatrali su da penala nije bilo, pokazali su na korner.  Bore je u 85. mogao da donese tri boda Kolumbijcima, ali je promašio zicer.

U drugoj utakmici Kostarika je pobedila Paragvaj sa 2:1.