03.07.2024.

13:34

Foto: EPA Images

Sport

Mateus sumnja u "pancere"! Nemačka nije favorit protiv Španije

Proslavljeni fudbaler, a kasnije i trener, trenutno radi kao stručni konsultant za nemački "Sport" i analizirao je predstojeći derbi Nemačke i Španije, koje će u četvrtini finala odmeriti snage od 18.00 časova.

Prema njegovim rečima, šanse su ujednačene. 

Informer

 

- Prvi put Nemačka nije favorit na svom terenu, ali to ne znači da je autsajder. Čeka nas otvorena utakmica, šanse su 50-50. Oba tima su impresionirala do sada, s tim što je Španija igrala možda malo atraktivnije. Ali, imaju i oni svoje mane, pogotovo kada ih uhvatite na kontru, što se videlo protiv Gruzije - ocenio je Mateus.

On je uporedio meč koji su Špansi odigrali sa Gruzinima i onim koji ih čeka protiv domaćina takmičenja. 

- Za razliku od Gruzije, Nemačka nije orijentisana na kontre, nego voli posed isto kao Španija. Oba tima su ranjiva iz tranzicije i oba tima će gledati da iskoriste tu manu rivala. Očekujem ravnopravan meč. Oba sastava imaju dosta iskusnih igrača, ali i mnogo mladih sa dobrom energijom - ističe Mateus.

Informer

 

Selektor Julijan Nagelsman za sada odlično radi posao, ali stariji kolega mu je ipak uputio savet.

- Možda ne bi bila loša taktička varijanta da malo prepustimo posed Španiji na desetak minuta, da ostanemo kompaktni, a onda da osvojimo loptu i probamo brzim napadima da ih ugrozimo - zaključio je Mateus.