04.07.2024.

05:59

Foto: printscreen

Sport

Uznemirujuće scene! Nemci brutalno tukli navijača, udarali ga pesnicama u glavu i gazili (VIDEO)

Tokom utakmice Portugala i Slovenije, koji su Portugalci dobili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0) viđene su užasne scene.

Na tribinama je došlo do sukoba članova redarske službe i dvojice navijača. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da je jedan navijač vezan na zemlji, dok je drugi dobio žestoke batine. Njega su dvojica redara držala, dok ga je treći pesničio u glavu. Nisu stali ni kada je pao, nastavili su da ga udaraju i gaze. 

Navijač je navodno pokušao da uđe na teren tokom izvođenja jedanaesteraca. Redari su ga zaustavili između tribina gde su bili domaći i gostujući navijači. Bild je preneo da je navijač navijač udario redara nogom i glavom, a onda se umešalo i obezbešenej i nastao je haos. Nemački mediji prenose da je policija odmah stigla na mesto događaja i pokrenula istragu. Navodno su zaposleni u firmi za obezbeđenje "Securitas", koja obezbeđuje utakmice domaćeg tima Eintracht Frankfurta.

Pre meča Portugala, osoblje Evropskog prvenstva upozorilo je obezbeđenje da bi na utakmicama na kojima je prisutan Ronaldo trebalo da bude više osoblja i da se mnogo strožije postupa protiv onih koji utrče na teren. Bild je preneo i neverovatnu vest, da je član službe obezbeđenja najavio nagradu od 50 evra za svakog navijača koji bude sprečen da utrči na teren. Na kraju, deluje da su redari pogubili konce, pa su počeli nasilno da se obračunaju sa navijačima. 

Policija u Nemačkoj je već u stanju pripravnosti. Do eskalacije je došlo je nakon što je na meču između Portugala i Turske nekoliko navijača utrčalo na teren za vreme utrakmice kako bi se slikali s Kristijanom Ronaldom.  Jedan navijač je čak skočio sa krova tunela ispred Portugalca, ali na sreću ga nije povredio jer je obezbeđenje brzo reagovalo. Policija je zbog svega pojačala sigurnosne mere. Nemački Bild tvrdi da je oko 22.000 policajaca angažovano za osiguranje Evropskog prvenstva. Raspoređeni su na granicama, stadionima, javnim mestima, aerodromima, železničkim stanicama...