04.07.2024.

23:33

Foto: Printscreen You Tube

Sport

Heroj Danske iz 1992. otvorio dušu! Borio se sa depresijom, trčao go po terenu i odbijao da igra finale!

Iako je svojevremeno bio slavljen kao junak u svojoj zemlji, nakon što je pogocima direktno srušio Francusku i Holandiju na putu do finala sa Nemcima, Elstrup je vodio izuzetno tešku bitku sa samim sobom.

On je u autobiografiji "Nesrećni heroj" priznao da je prve znake depresije osećao te davne 1992. godine kada je odbijao da izađe na teren u finalu EURO-a iz straha od neuspeha. 

Informer

Elstrup potpuno nag trči po terenu

"Sve je počelo dva dana pre finala. Do tada sam se radovao igranju u prethodnim mečevima, čak i kada nisam bio u prvih 11. Međutim, nešto se promenilo i nikako mi nije bilo do fudbala u finalu... plašio sam se neuspeha", navodi se u delu autobiografije.

Elstrup je od tada dospeo u žižu javnosti kada je poptuno nag istrčao na teren tokom odigravanja utakmice danskog prvenstva između Silkeborga i Rendersa. Zbog toga je uhapšen, pa je spas potražio u raznim kultovima koji su mu samo pogoršali stanje.

"U jednom trenutku sam odbijao da se kupam, pa je trava počela da raste u tuš kabini", glasi deo iz pomenute knjige.

Na svu sreću, vremenom je pronašao pravu terapiju i pomoć, pa se danas oseća sjajno i, kako sam kaže, tek je započeo srećnu fazu života.

"Jači sam nego ikada sada. Podelio sam moj život u faze i ovo je poslednja, koja traje više od dve godine", objašnjava Elstrup.