04.07.2024.

17:20

Foto: profimedia

Sport

Sumnja se na lekare! Pokrenuta istraga o smrti Kevina Kempbela

On je u 55. godini preminuo posle kraće bolesti i to dok je boravio u bolnici u Mančesteru. U prvi mah nikom nije bilo ništa sumnjivo, a onda je mrtvozornik podigao prašinu, kada je rekao da smatra da Kempbel nije pravovremeno i adekvatno lečen.

Informer

 

Prema rečima mrtvozornika Zeka Golombeka, uzrok rane smrti je otkazivanje više organa zbog infekcije srca.

- Prema izveštajima, Kempbel je bio u formi i dobrog zdravlja u januaru 2024. godine kada je imao nekoliko poseta bolnici pre ove poslednje. Incident sa njim je stavljen pod oznaku najvećeg nivoa jer je bilo odugovlačenja sa njegovom dijagnozom i postoji zabrinutost oko procesa donošenja odluka u njegovoj nezi. Uzrok smrti je otkazivanje nekoliko organa usled infekcije srca - rekao je Golombek.

Istraga je u toku i očekuje se da u narednom periodu izjave daju lekarsko osoblje i porodica. Tada će slika biti nešto jasnija, a nije naznačeno do kada bi proces trebalo da bude okončan. 

Informer

 

Kevin Kempbel počeo je karijeru u Arsenalu za koji je igrao pet sezona i na 163 meča postigao je 45 golova. Bio je i na pozajmicama u Lejton Orijentu i Lesteru. Zatim je nastupao za Notingem Forest, Trabzon, a od 1999. do 2005. je igrao za Everton. Posle toga preao je u Vest Bromvič Albion i u Kardifu je završio karijeru.