05.07.2024.

07:28

Foto: profimedia

Sport

Drama Argentinaca! Mesi promašio penal, a "ludak" je ponovo heroj nacije! (VIDEO)

Argentinci su na "NRG" stadionu u Hjustonu posle 1:1 prošli dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Emilijanu Martinezu.

No, krenimo redom. Vodili su Argentinci golom Lisandra Martinesa od 38. minuta, a onda je Ener Valensija pogodio stativu sa bele tačke u 62. minutu i propustio priliku da donese izjednačenje Ekvadoru.

Informer

Kada su mnogi pomislili da su Mesi i drugovi izborili narednu fazu, usledio je šok! Igrao se drugi minut nadoknade kada je Kevin Rodriges dao gol za 1:1 i odveo meč u penal-seriju, pošto nije bilo produžetaka!

Nestvarni Martinez odbranio je dva penala, spasio Mesija koji je pogodio prečku panjenkom u prvoj seriji i poslao "gaučose" u polufinale Kopa Amerike (4:2). 

Čovek kojeg mnogi nazivaju "ludak" zbog često neprimerenog ponašanja, po ko zna koji put je raspametio zemljake, ali i ceo svet! Ništa Martinezu nisu mogli Francuzi u penal-seriji u finalu Mundijala, a sada je samo potvrdio da je specijalista za šuteve sa 11 metara. 

Bilo kako bilo, nakon planetarne smotre u Kataru, kotroverzni golman proslavio se i na ovom prestižnom takmičenju, pa će njegova Argentina u polufinalu igrati sa boljim iz utakmice Venecuela - Kanada.