05.07.2024.

08:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Želim da budem selektor Srbije! Nikolić otkrio Rusima da bi seo na klupu "orlova"

Jedan je od najuspešnijih srpskih trenera u poslednjoj deceniji ne krije želju da sedne na klupu fudbalske reprezentacije naše zemlje!

Uspešno je Nikolić vodio Partizan, Videoton, Lokomotivu i Šabab Al Ahli, sada sedi na klupi moskovskog velikana, ali ne krije da mašta da svoje znanje i iskustvo prenese na "orlove".

- Imamo kvalitetan tim, ali nisam selektor Srbije. Nadam se da će se to nekad desitii, ali sam sada u CSKA. Šteta, navijam za svoj tim - rekao je za ruske medije Nikolić.

Informer

Njegovi izabranici su u Kupu prijateljstva slavili juče protiv OFK Beograda 4:0, a priliku da zaigraju imali su i nekadašnji reprezentativci Srbije Miloš Krasić i Zoran Tošić, koji su svojevremeno nosili i dres CSKA.

- Znate kako, Krasić je moj prijatelj i dobra osoba. Svi znaju kakav je igrač bio. Bio je na terenu pet do sedam minuta i videli ste šta je uradio. Što se tiče Tošića. postavio sam mu zadatak za naredni meč, Tošić je ambiciozan. Želi da zaradi novi ugovor - našalio će Nikolić.

Marko Nikolić je bez sumnje neko na koga bi u FSS-u trebalo da obrate pažnju. Osvojio je šest trofeja sa samo 44 godine i dokazao od kakvog materijala je satkan. Prvo je stigao sa Partizanom do duple krune 2017. godine, sa Videtonom postao šampion Mađarske 2018. i osvojio Kup godinu dana kasnije. Isti trofej izvojevao je i sa moskovskom Lokomotivom 2021. godine, a onda se prošle godine sa Šabab Al Ahlijem okitio peharom Superkupa Ujedinjenih Arapskih Emirata.