05.07.2024.

12:52

Foto: Starsportphoto

Sport

UEFA delegirala srpske sudije! Tu je i čuveni Pavle Ilić

Trojica srpskih arbitara dobila su poverenje UEFA na startu nove sezone.

Tako će Miloš Milanović (30) iz Ćuprije 17. jula biti na centru u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između moldavskog Petrokuba i Ordabasija iz Kazahstana. Pomagaće mu Milan Pašajlić i Novak Novaković, dok je za četvrtog arbitra određen Milan Ilić.

S druge strane, revanš prve runde kvalifikacija za Ligu konferencija između jermenskog Urartu i Kaleva iz Estonije, koji će se odigrati 18. jula, sudiće dobro poznati Pavle Ilić (35) iz Kragujevca.

On je prošle sezone izazvao veliku buru u našoj Superligi, zbog načina na koji je delio pravdu na dva večita derbija, ali sada će ipak imati priliku da se pokaže u Evropi. Asistiraće mu Nikola Đorović i Jovan Grujić, a četvrti sudija biće Milan Stefanović.

Na kraju, Danilo Nikolić (29) iz Lovćenca je određen za glavnog arbitra u revanšu između Paide (Estonija) – Bala (Vels), koji je na programu 18. jula, takođe u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija. Ulogu pomoćnika obavljaće Milan Šutulović i Svetozar Živin, dok će četvrti biti Nikola Radaković.