05.07.2024.

15:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Španija u polufinalu EP! Neverovatan meč u Štutgartu!

"Crvena furija" je bila bolja od domaće Nemačke rezulatom 2:1 posle produžetaka. Regularni tok je završen rezultatom 1:0, ali dva minuta pred kraj drugog produžeta, Španija je stigla do trijumfa.

 

Španija-Nemačka 2:1

Golovi:Dani Olmo (51) Merino (118) - Virc(89)

Sudija:Entoni Tejlor

Stadion: MHP arena

Grad:Štutgart

Španija: Unai Simon - Karvahal, Le Normand(Od 46. Naćo), Laport, Kukurelja - Rodri, Pedri(Od 8. Olmo), Fabian (Od 102. Hozelu) - Lamine Jamal(Od 62. Feran Tores), Morata(Od 79. Oranzabal), Viliams(Od 79. Merino).

Trener:Luis De la Fuente

Nemačka: Nojer - Kimih, Ridiger, Tah(Od 79. Miler), Raum(Od 57. Midelštadt) - Džan(Od 46. Andrih), Kros, Sane(Od 46. Virc), Gundogan(Od 57. Filkrug), Musiala - Haverc(Od 91. Haverc).

Trener:Julijan Nagelsman

UŽIVO:

KRAJ MEČA!

125+5 -  Karvahal je dobio crveni karton, zbog toga neće moći da igra u polufinalu!

123+3 - Malo je nedostajalo Niklas Filkrugu da glavom savalada  protivničkog golmana, ali bez uspeha.

118. minut - Merino donosi prednost Španiji! Sjajno je skočio Merino, nije se dobro snašao Ridiger i lopta je završila u golu!

116. minut - Kimih je sjajno ubacio loptu, uspeo je Filkrug pored Naća da udari loptu glavom, ali nije to bilo precizno.

114. minut - Firc je u trku pokupio Naća koji je nastavio da leži na travi. Sudija nije odlučio da pokaže karton reprezentativcu Nemačke.

110. minut - Pokupio je Kimih Kukurelju, pao je španski igrač na travu!

108. minut - Prvi korner za Španiju na ovom meču, nisu to dobro iskoristili moci u crvenim dresovima, usledila je kotnra "pancera", lopta je došla Filkruga koji je uputio nedovoljno precizan šut.

106. minut - Nemci traže penal zbog igranjem rukom Kukurelje,međutim sudija Tejlor nije bio tog mišljenja.

PRVI PRODUŽETAK

104. minut - Ojerzabal je probao iz ugla, ipak lopta id epored gola.

101. minut - Ruiz zbog povrede morao da napusti teren, umesto njega je ušao Hozelu!

Informer

98. minut - Pokušao je Fulkrug da uposli Milera, međutim iskusni fudbalr nije bio dovoljno brz.

91. minut - Nagelsman je iskoristio šansu i napravio izmenu pred početak prvog produžetka, pa je u igru ušao Valdemar umesto Haverca.

KRAJ REGULARNOG TOKA

89. minut - Izjednačenje! Kros je centrirao, lopta je došla do Kimiha koji glavom spustio loptu do Virca koji je doneo izjednačenje domaćoj reprezentaciji!

Informer

87. minut - Sjajan ubačaj je imao Haverc, međutim na loptu je naleti Karvahal i izabacio ju je u korner.

82. minut - Nova propuštena prilika "pancera"! Imao je Miler sjajnu šansu da šutira sa boka, ali lopta je otišla preko gola!

80. minut - Očajnički Nemačka želi do gola, ali im ne ide. Sada je bezuspešno pokušao Džamal Musijala.

Informer

76. minut - Blizu je Nemačka bila izjednačenja! Imao je prodor po boku Florijan Virc poslao je potom loptu to Filkrug, ali pogodio je iskusni napadač samo stativu.

74. minut - Feran Tores je zbog grubog starta dobio žuti karton.

Informer

66. minut - Pokušao Haverc da proigrao Filkruga, međutim  napadač Borusije nije uspeo na najbolji način da uštopuje loptu.

64. minut - Pobesneo je Džamal Musijala zbog faula napadu koji mu je dosuđen!

Informer

60. minut - Korner za Nemačku. Centrirao je Toni Kros, ali nisu se snašli njegovi saigrači.

51. minut - Dani Olmo donosi prednost Španiji! Jamal je veoma dobro razmišljao u ovoj situacij, a zatim je prosledio loptu Olmu koji je istu precizno smestio u gol,  nije imao šansu Nojer!

Informer

47. minut - Ozbiljna pretnja Španije! Vilijams je poslao loptu Jamlu koji je elegantno prosledio Morati, ipak iskusni napadač je šutirao preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Ruiz je poslao loptu ka Jamalu, zatim je ona prosleđena Olmu, ali dobro je reagovao Musijala.

39. minut - Iz velike daljine Dani Olmo je uputio snažan šut, lopta se odbila do Morate, ali spetljao se iskusni Španac i izgubio priliku da obraduje svoje navijače. Lopta je odmah završila na drugoj polovini terena.

36. minut - Odmah s druge strane kontra, ali sada je Nojer odbranio šut Vilijamsa.

35. minut - Najozbiljnija prilika za Nemačku do sada! Dobio je loptu Kai Haverc, zatim je šutirao, ali brani Simon

Informer

31. minut - Emre Džan je grubo startovao nad Jamalom, ipak nema novog žutog kartona!

30. minut - Prvi žuti karton za Španiju! Dobio ga je Le Normand nakon što je sapleo sa leđa Gundogana.

Informer

28. minut - Novi žuti karton za Nemačku! Raum je imao grub start nad Karhavalom! Već dva igrača iz defanzivne linije Nemačke imaju javnu opomenu!

27. minut - Prilika za Nemačku! Ubacio je Kros iz Kornera, zatim je Džan pokušao glavom, ali brani Simon.

Informer

23. minut - Nova akcija Španije! Laporte je krenuo ka gol, zatim je uputio šut, ali smireno je to odbranio Manuel Nojer!

21. minut - Prva ozbiljna prilika za Nemačku! Kimih je ubacio loptu, a zatim je Haverc pokušao glavom, međutim sjajna reakcija Simona.

15. minut - Nova prilika za reprezentaciju Španije! Lopta je bila kod Jamal koji ju je spretno prosledio Ruizu, odličan, ali ne dovoljno precizan šut

Informer

13. minut - Jamal je izveo slobodni udarac, lopta je prošla po zemlji pored živog zida, ali i pored gola.

12. minut - Rudiger je dobio žuti karton zbog grubog starta nad Olmom!

11. minut - Sada je Španija zapretila, pokušao je Vilijams, ali traljavao je zahvatio loptu, a ona je otišla pored gola.

Informer

10. minut - Pokušali su Nemci s boka, dobio je šansu Raum šutirao s boka, ipak brani to Unai Simon.

6. minut - Pedri ponovo leži na travi, lekarski im ukazuje pomoć. Moraće De La Fuente da ga zameni, mladi Španac u suzama napušta teren, umesto njeg na terenu je Dani Olmo.

Informer

4. minut - Agresivno su krenuli Nemci, sada je Toni Kros napravio prekršaj nad Pedrijem. Morao je da intervenše lekarski tim.

2. minut - Već na startu meča Emre Džan je imao nad Kukureljom koji je pao na travi, ali na svu sreća španski repreznetativac se nije povredio.

Informer

1. minut - Utakmica je počela!

PRE MEČEVA

17.50 - Igrači izlaze na teren, sve je spremno za okršaj.

17.30 - Julian Nagelsman: Španija ima dva ne tako brza centralna defanzivca i dva brza beka. To ih čini ranjivim u kontrama. Otvara se veliki prostor između dva beka.

17.10 - Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) definitivno je kaznila reprezentativca Turske, Meriha Demirela (26), sa dva meča suspenzije na Evropskom prvenstvu, zbog kontroverznog "vučjeg pozdrava" prilikom proslave gola.

Informer

16.50 - Selektori Španije i Nemačke su se opredelili za sastave

16. 20 - Zanimljivo je da Španija nikada na nekom velikom takmičenju nije pobedila domaću reprezentaciju, sada ima priliku da to promeni.

15.30 - Dobrodošli na blog uživo posvećen današnjim utakmicama na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Navijači i ljubitelji fudbala očekuju dve spektakularne utakmice, dva klasika evropskog fudbala. Ovde možete pronaći sve informacije vezane za današnje duele.

RASPORED DANAŠNJIH UTAKMICA

Nemačka - Španija (18.00, RTS 1, Arena 1 premijum)

Portugal - Francuska (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum)