05.07.2024.

21:09

Foto: EPAIMAGES

Sport

Desetine miliona stižu u Bazel! Vrhunski posao Švajcaraca, zarađuju od igrača koji već godinu dana nije njihov!

Nakon dve i po decenije Bazel naredne sezone neće biti učesnik UEFA takmičenja. Švajcarski velikan iza sebe ima godinu za zaborav, tokom većeg dela šampionata borili su se za opstanak, a tek u finišu uspeli su da pobegnu iz opasne zone i nekako sačuvaju status i elitnom društvu. 

Uprava kluba bila je svesna situacije i krenula u renoviranje igračkog kadra, a posao će im u narednim danima biti znatno olakšan budući da se očekuje priliv od gotovo 40.000.000 evra. 

Naime, Bazel će zaraditi novac od prodaje Renata Veige koji se za 15.000.000 evropskih novčanica seli u Čelsi, ali to nije sve. Kada je prošle godine Rikardo Kalaforji otišao put Bolonje, Švajcarci su zadržali pravo na 50 odsto od njegovog narednog transfera. 

Novopečeni reprezentativac Italije bio je jedan od najboljih u timu Tijaga Mote, a dobar nastup na Evropskom prvenstvu samo mu je podigao cenu. Mediji na Ostrvu prenose da je njegov transfer u Arsenal gotova stvar te da će Bolonja na ime obeštećenja dobiti okrugo 50.000.000 evra. Dakle, Bazelu će pripasti pola od pomenute svote - 25.000.000 evra.