05.07.2024.

22:28

Foto: tanjug/ap

Sport

De Brujne na izlaznim vratima "Etihada"! Belgijanac odbrojava sitno!

Povezivao se Belgijanac više puta sa vodećim klubovima na Bliskom istoku, a čini se da nikad nije bio bliži odlasku iz evropskog fudbala nego sada. Još pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, sjajni ofanzivni vezista je pričao o potencijalnom odlasku u Saudijsku Arabiju, ali očigledno se nije završilo samo na tome. 

Naime, poznati italijanski novinar Rudi Galeti tvrdi da je fudbaler Sitija dao zeleno svetlo za transfer u Al Itihad, te da se sada čeka samo dogovor čelnika engleskog i arapskog kluba.

Budući da je Belgijanac ušao u poslednju godinu ugovora sa "građanima", njegova prodaja bi bila logičan sled okolnosti i za engleskog premijerligaša. Sve više se na Ostrvu spekuliše kako bi Mančester mogao da zaradi astronomsku cifru za iskusnog fudbalera, s obzirom da još ove sezone imaju priliku za to. 

Vezista je na "Etihad" stigao pre devet godina iz Volfsburga u ugovoru vrednom 76 miliona evra. Nema sumnje da je tu istu sumu i opravdao jer je sa Sitijem osvojio šest trofeja u prvenstvu, dve titule FA kupa, pet trofeja Liga kupa i Ligu šampiona.

Kako navodi italijanski novinar, u narednim danima biće poznata definitivna odluka De Brujnea, kao i svi detalji ugovora sa Al Itihadom.