06.07.2024.

12:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Prve reči Tonija Krosa nakon odlaska u penziju!

Fudbalska reprezentacija Nemačke poražena je od Španije rezultatom 2:1 posle produžetaka u polufinala Evropskog prvenstva.

Već na terenu se videlo da Toniju Krosu nije svejedno što je poslednji meč u njegovoj karijeri poraz, a nakon toga je upitan da li je ovo bila najbrutalnija utakmica koju je igrao.

Ne, ne bih rekao, ali je evidentno da smo dali sve od sebe da ne izgubimo. Bili smo jako blizu, što čini ovaj poraz gorkim - rekao je Kros.

Informer

Nije želeo da priča o penziji, ali prokomentarisao je poraz od "crvene furije".

- Najbitnija stvar je ta da smo ispali s turnira. Svi zajedno smo imali jedan veliki cilj, ali je sve propalo. Ipak, možemo biti ponosni što smo bolji nego što je to bio slučaj u poslednje vreme. Srećan sam ako sam malo pripomogao da svi u nemačkom fudbalu mogu imati ambicije za napretkom - zaključio je Toni Kros.

Podsetimo, od ranije se znala da je ovo poslednje takmičenje za nemačkog fudbalera. Ovo je stvarno kraj jedne blistave karijere. Kao igrač Real Madrida čak četiri puta je osvojio Ligu šampiona, a jednom je to uspeo da uradi i sa minhenskim Bajernom. Bio je član reprezentacije Nemačke koja je 2014. godine osvojila Mundijal u Brazilu kada je svrstan u idealnu postavu šampionata.