06.07.2024.

20:05

Foto: EPAIMAGES

Sport

KRAJ: Holandija je u polufinalu Evropskog prvenstva!

HOLANDIJA - TURSKA   2:1 (0:1)

Strelac: De Fraj 70, Gakpo 76 - Akajdin 35
Grad: Berlin
Stadion: Olimpijski stadion
Sudija: Klermon Turpan, Francuska

HOLANDIJA: Ferbrugen - Ake (od 74. Van de Ven), De Fraj, Van Dajk, Damfris - Rejnders, Shouten (od 74. Verman) - Gakpo, Simons (od 87. Frimpong), Bergvajn (od 46. Veghorst) - Depaj (od 87. Zirkze)
Selektor: Ronald Kuman

TURSKA: Gunok - Muldur, Akajdin, Bardakči, Kadiolu - Ozdžan (od 77. Jokuslu), Ajhan (od 89. Kaličan) - Jilmaz, Čalhanoglu, Jildiz (od 77. Akturkoglu) - Guler 
Selektor: Vinćenco Montela

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

95. minut - KRAJ! 

92. minut - VELIKA ŠANSA! Čenk Tosun je gađao glavom iz peterca, ali je vrhunski intervenisao Bart Ferbrugen! 

90. minut - Još pet minuta nadoknade! 

Informer

 

87. minut - Osvežava svoje linije i Ronald Kuman, na terenu su Zirkze i Frimpong. 

85. minut - VELIKA ŠANSA! Malo je falilo da se Turska vrati u meč... Akturkoglu je gađao sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila na nogu Gulera, ali je De Fraj njega blokirao! 

82. minut - Nove promene u sastavu Turaka, izlazi strelac Akajdin i Muldur, na terenu su Tosun i Zeki Čelik. 

77. minut - Dvostruka izmena Vinćenca Montele, na terenu su Jokuslu i Akturkoglu! 

76. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kompletan prekoret Holanđana, Kodi Gakpo je ostao sam na drugoj stativi nakon neverovatne greške turske odbrane... Ništa nije mogao Mert Gunok - 2:1! 

74. minut - Dvostruka izmena Holanđana, na terenu su Van de Ven i Verman. 

70. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Vraća se Holandija, novi gol nakon prekida! Pukla je odbrana Turske, sam je ostao Stefan De Fraj i loptu zakucao u mrežu Gunoka - 1:1!

69. minut - Preti Holandija, ponovo preko Vuta Veghorsta, ali se obrukao napadač "lala"... 

65. minut - VELIKA ŠANSA! Malo je falilo da Kenan Jildiz duplira prednost Turske udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je Ferbrugen uspeo da reaguje. 

Informer

 

64. minut - Još jedan žuti karton za "lale", Van Dajku je pobegao Jildiz, morao je da ga ruši iskusni štoper. Novi prekid za Turke... 

61. minut - Nastavlja se pritisak Holandije, no, bez mnogo rezultata. 

56. minut - STATIVA! Bombu je poslao Arda Guler, ništa nije mogao Ferbrugen, ali je lopta pogodila okvir gola! Mnogo sreće su imali Holanđani... 

55. minut - Požrtvovan je bio Nejtan Ake i svesno zaradio žuti karton budući da mu je Guler bežao u gol-šansu. Imaće Turci slobodan udarac sa dvadesetak metara, izuzetna šansa za Čalhanoglua. 

54. minut - Jasno je da će Veghorst biti najveća opasnost po gol Turske... Ponovo je snažni centarfor bio meta nakon centaršuta Damfrisa, reagovao je Bardakči. 

51. minut - VELIKA ŠANSA! Vut Veghorst je sjajno spustio loptu nakon centaršuta Simonsa, išao je na nju Memfis Depaj, ali je bio prekratak, ostaje 0:1! 

48. minut - Prete Holanđani prvi na startu drugog poluvremena i to nakon kornera, bio je Van Dajk najviši u skoku, blokirao je njegov udarac Ferdi Kadiolu i povukao kontru. 

Informer

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Ronald Kuman je odmah napravio jednu promenu - Vut Veghorst menja Stivena Bergvajna. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena, Turska na pauzu ide sa golom prednosti! Holandija je bolje otvorila meč, ali nije materijalizovala svoje šanse. Sa druge strane, nakon prekida četa Vinćenca Montele je stigla do vođstva golom Akajdina. 

43. minut - Nakon dugo vremena prete "lale" preko Stivena Bergvajna, ali napadač Ajaksa gađao je daleko preko gola. 

39. minut - Pogubljeno deluje Holandija nakon vodećeg gola Turske, ne uspevaju izabranici Ronalda Kumana da uspostave kontrolu, naprotiv... 

35. minut - GOOOOOOOOOOOL! Turska vodi 1:0, ponovo - prekid! Nakon kornera lopta se odbila van kaznenog prostora, usledio je centaršut Arde Gulera, a na pravom mestu bio je Samet Akajdin! 

34. minut - Potpuno su se okrenule uloge u drugom delu prvog poluvremena! Sada se Holanđani brane pod naletima Turske, preti četa Vinćenca Montele nakon prekida, no, još uvek miruju mreže. 

30. minut - Još jedna prilika za Turke... Bardakči je još jednom bio najviši u skoku nakon prekida, ali je gađao preko gola! Razigrali su se nominalni gosti na Olimpijskom stadionu. 

Informer

 

27. minut - Prete Turci nakon kornera, malo je falilo da Bardakči matira Ferbrugena, ostaje 0:0. 

23. minut - Opao je ritam utakmice, sve više duela na sredini terena, a Turska deluje nešto otvorenije. 

20. minut - Nakon uvodnog pritiska Holandije, sada dva dobra naleta Turaka, no, oba puta je dobro reagovao Virdžil Van Dajk. Imaće četa Vinćenca Montele korner, ali siguran je Ferbrugen. 

17. minut - Imao je Kodi Gakpo dobru šansu da iz kontre ugrozi gol Merta Gunoka, ali je napadač Liverpula napravio korak više... Propala je još jedna dobra šansa Holanđana. 

15. minut - Još jedan opasan nalet "lala", sada je ključnu ulogu odigrao Ćavi Simons koji je jednim potezom izbacio kompletnu odbranu Turske, ipak, na vreme je stigao Mert Muldur i loptu odneo ispred Kodija Gakpa. 

11. minut - Prvi udarac Turaka ka golu Barta Ferbrugena, Salih Ozdžan je oprobao svoj šut sa dvadesetak metara, lopta je završila na tribinama, ostaje 0:0. 

10. minut - Mudro je Hakan Čalhanoglu pao na travu nakon duela sa Tijani Rejndersom, žalio se kapiten Turske na povredu, ali sve u cilju da svojoj odbrani obezbedi malo "vazduha" nakon pritiska Holandije. 

Informer

 

7. minut - Beležimo još dve prilike za "lale", prvo Depaja nakon asistencije Damfrisa, no, na pravom mestu bio je Kan Ajhan. Lopta se odbila do Kodija Gakpa, loše je napadač Liverpula zahvatio loptu, mnogo sreće za Turke - 0:0. 

4. minut - Stravičan pritisak Holanđana na startu meča, Turci su saterani u svoj kazneni prostor i svi se nalaze iza lopte. Pokušali su duplim pasom da dođu u zonu šuta Rejnders i Bergvajn, njihovu nameru prozreo je Bardakči i loptu poslao daleko od svog gola. 

2. minut - Tek što je počela utakmica - odmah uzbuđenje! "Štikla" Kodija Gakpa za Memfisa Depaja, napadač Holandije lako je prošao pored Bardakčija, ali se okliznuo kada je želeo da šutira. 

1. minut - Poslednje četvrtfinale na Evropskom prvenstvu je počelo! Sa centra kreću izabranici Ronalda Kumana...

PRE MEČA

20:50 - Idealni vremenski uslovi očekuju dva tima u nemačkoj prestonici... Nema kiše, a temperatura iznosi idealnih 20 stepeni. Jedini "problem" mogao bi da predstavlja nešto jači vetar, ali budući da se radi o gotov zatvorenoj areni ni to neće biti ogroman faktor. 

20:42 - Nakon boljeg izvođenja penala Engleska se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, dakle, Turci i Holanđani su saznali ko će im biti rival u narednoj rundi takmičenja. 

20:40 - Polako se ekipe povlače u svlačionicu pred početak utakmice, a nakon odrađenog zavregavanja. 

Informer

 

20:36 - Za razliku od meča protiv Austrije kada su Turci imali opsolutnu većinu na tribinama, večeras će u Berlinu biti nešto drugačije budući da je veliki broj pristalica Holandije stigao na Olimpijski stadion. 

20:28 - Pobednik ovog meča u polufinalu se sastaje sa boljim iz duela Engleska-Švajcarska. Na utakmici koja se igra u Diseldorfu nije bilo pobednika nakon 120 minuta te će penali odlučiti ko će među četiri najbolje selekcije u Evropi. 

20:25 - UEFA je poverenje za večerašnji duel ukazala francuskom timu, a glavni arbitar biće iskusni Klermon Turpan. Uz aut-liniju će delovatii Nikolas Danos i Benjamin Paže, četvrti sudija je Nemac - Feliks Cvajer, dok će u VAR sobi biti još jedan Francuz Žerom Brisar. 

Informer

 

20:19 - Kada govorimo o izboru Ronalda Kumana, promena nema. Selektor Holandije na teren šalje identičan tim kao i pre nekoliko dana protiv Rumunije: Ferbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Rejnders, Shouten - Bergvajn, Simons, Gakpo - Depaj. 

20:16 - Nakon odrađene suspenzije u osmini finala, Hakan Čalhanoglu vraća se u startnu postavu Turske i večeras će kao kapiten predvoditi svoj tim. Pored njega, Vinćenco Montela se odlučio za sledeći tim: Gunok - Muldur, Akajdin, Bardakči, Kadiolu - Ozdžan, Ajhan - Jilmaz, Čalhanoglu, Jildiz - Guler. 

20:09 - Turska ima mnogo problema sa suspenzijama budući da Vinćenco Montela večeras ne može da računa na Kokčua, Ajhana i Demirala. Sa druge strane, jedini van stroja u timu Holandije je Matijs De Liht koji je bolestan već nekoliko dana. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos poslednjeg četvrtfinalnog duela na Evropskom prvenstvu između Holandije i Turske. Sve detalje sa Olimpijskog stadiona u Berlinu uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!