07.07.2024.

07:23

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Zbog ovoga su u polufinalu! Golman Engleske izveo trik koji je malo ko očekivao! (FOTO)

Utakmica je nakon 120 minuta okončana rezultatom 1:1. Poveli su Švajcarci preko Brila Embola, a izjednačili Englezi pogotkom Bukaja Sake. Taj rezultat ostao je i posle produžetaka, pa se pristupilo izvođenju penala, a tamo su pribraniji bili izabranici Gereta Sautgejta.

Pogađali su Kol Palmer, Džud Belingem, Bukajo Saka, Ajvan Touni i Trent Aleksander Arnold, a ključni detalj dogodio se na samom startu penal serije. Tada je za ekipu Švajcarske šutirao defanzivac Mančester sitija Manuel Akanđi, a njegov udarac odbranio je golman Engleske Džordan Pikford. Bez obzira na to što su kasnije pogađali Džerdan Šaćiri, Fabijan Šar i Zeki Amduni, "sajdžijama" je presudio promašeni penal Akanđija, odnosno sjajna intervencija Pikforda.

Informer

Nakon penal serije, otkriveno je da je golman Evertona imao malu pomoć. Zapravo, on je na svojoj flašici za vodu pripremio "puškice", odnosno, zapisao je u koju strani svaki švajcarski fudbaler šutira kada dođe do penala. Akanđi je šutirao u svoju desnu stranu, iz golmanskog ugla levu, a Pikford je zahvaljujući svojim tajnim "puškicama" uspeo da ga pročita i zaustavi udarac!

Zanimljivo da je uspeo da predvidi i u koju stranu će šutirati Šaćiri, ali udarac iskusnog ofanzivca poreklom iz južne srpske pokranije nije uspeo da zaustavi. Šuteve Šara i Amdunija nije uspeo da pročita, a kako je izgledala čitava penal serija, možete pogledati u snimku ispod.

Engleska će se za plasman u finale boriti protiv selekcije Holandije u sredu uveče (21.00, RTS 1, Arena premijum 1), dok će dan ranije prvi polufinalni meč igrati Francuska i Španija (21.00, RTS 1, Arena premijum 1).