07.07.2024.

06:59

Foto: Tanjug/ap

Sport

Šok! Brazilci nokautirani, Urugvaj u polufinalu Kupa Amerike (FOTO)

Golova nije bilo posle  90 minuta igre, a Urugvaj je do velikog trijumfa stigao posle penal serije 4:2 i plasirao se u polufinale gde će igrati protiv Kolumbije.

Urugvajcima je ovo prvo polufinale Kupa Amerike od 2011. godine, a do njega su došli preko najljućeg rivala. Čak su Urugvajci poslendjih 20 minuta meča igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Naitana Nandesa koji je nasrnuo na Rodriga. Brojčanu nadom nisu uspeli Brazilci da iskoriste, a onda su im puleni Masrela Bijele presudili sa 11 metara.

Informer

Najveći tragičari bili su Eder Militao i Daglas Luiz, koji su promašili penale za Brazil u prvoj i trećoj seriji, a posle realizovanog poslednjeg jedanaesterca Manuela Ugartea krenulo je ludo slavlje Urugvajaca. Heroj Urugvajaca Serhio Roćet odbranio je penal Ederu Militauu u prvoj seriji, a Daglas Luiz je pogodio stativu u trećoj i tako označio kraj Kopa Amerike za Brazil. Za Urugvaj su precizni bili Federiko Valverde, Rodrigo Bentakur, Horhijan de Araskaeta i Manuel Ugarte, dok  promašaj Hose Marije Himeneza nije koštao Urugvajce.

Urugvaj će u polufinalu igrati protiv Kolumbije, koja je pregazila Panamu rezultatom 5:0. U drugom polufinalu sastaće se Argentina i Kanada.