07.07.2024.

10:03

Foto: EPAIMAGES

Sport

Čelsi naleteo na zid u Napoliju! De Laurentis jasan - Osimen može da ide, ali za 130 miliona!

Ratno stanje u Ukrajini donelo je brojne promene u svim životnim sferama, pa tako i u fudbalu. Verovatno i najveća bila je odluka vlasti u Velikoj Britaniji da dugogodišnji vlasnik Čelsija - Roman Abramović, mora da proda svoje mezimče iz Londona. Ruski milijarder nije imao drugu opciju, seo je za pregovarački sto i "plavce" nakon nekoliko meseci prodao Todu Boliju. 

Amerikanac je ambiciozno ušao u novi projekat, ljubav navijača kupio je skupocenim pojačanjima, ali od toga nije dobio ništa. Već dve godine Čelsi ne spada u "krem" engleskog fudbala, borba za titulu je daleko, a pogotovo značajan trofej. Smenjuju se treneri, dovode igrači, no, rezultata nema ni na mapi. 

Ni prošla sezona nije donela značajan boljitak, Čelsi ponovo nećemo gledati u Ligi šampiona, ali će na "Stamford Bridž" tokom leta stići novi bataljon skupocenih pojačanja. Naime, kako prenose na Ostrvu, Tod Boli i njegovi saradnici otvorili su pregovore sa prvim čovekom Napolija - Aureliom de Laurentisom, oko budućnosti Viktora Osimena. 

Snažni napadač već neko vreme je velika želja Čelsija, ali su u Londonu smatrali da će sa nešto jeftinijim opcijama uspevati da reše problem. U toj nameri nisu uspeli budući da se eksperimenti sa Kai Havercom u ulozi napadača, potom ni sa Timom Vernerom, a ni Armandom Brojom - nisu pokazali dovoljno dobro. Prethodne sezone je navalu "plavaca" vukao Nikolas Džekson. Brzonogi Afrikanac ostavio je solidan utisak, no, svesni su na "Stamford Bridžu" da im je potreban golgeter. 

Informer

 

Izbor je pao na Viktora Osimena, ali će pregovori sa Napolijem biti daleko teži nego što se očekivalo. Nadali su se u Čelsiju da bi Aurelio de Laurentis mogao da popusti sa svojim zahtevima usled jasne želje Nigerijca da krene put Premijer lige. Ipak, nakon razgovora sa prvim čovekom Napolija naleteli su na barijeru. Podno Vezuva očekuju okruglo 130.000.000 evra i nikakve druge opcije im nisu interesantne. 

Navodno, Čelsi je pred Napoli stavio opciju da put stadiona Dijega Maradone krenu Romelu Lukaku, Ćezare Kazadei i određena doplata. Kolika? Još uvek nije poznato. Verovatno tačnu svotu nikada nećemo saznati budući da je Aurelio de Laurentis odbacio tu mogućnost i rekao da ga interesuje samo 130.000.000 evra.