07.07.2024.

11:31

Foto: EPA Images

Sport

Al Itihad odabrao novog trenera, Benzema angažovao drugog! Francuz napravio haos u Saudijskoj Arabiji, predsednik kluba dao ostavku!

Prošle godine su ogromna ulaganja klubova iz Saudijske Arabije izazvali tektonske promene u svetu fudbala, da stvar bude gora - očekuje se da isto bude i tokom ovog leta. Navodno, na Bliskom istoku imaju jasan spisak pojačanja koja žele da vide u svom takmičenju naredne sezone, a faraonski ugovori koji se nude predstavljaju magnet za najveće zvezde. Posebno za one koji se nalaze u poznim igračkim godinama.

Mnogi su smatrali da je Al Itihad napravio najbolji potez budući da je prošlog leta angažovao Karima Benzemu. Francuski napadač stigao je u Džedu kao slobodan igrač nakon isteka saradnje sa Real Madridom, ali je njegov boravak na Bliskom istku sve samo ne bajkovit. Imao je iskusni golgeter problema sa disciplinom, ratovao je sa trenerima pošto je tokom prethodnih godinu dana uspeo da smeni Nuna Espirita Santa i Marsela Galjarda... Zbog toga, već neko vreme u Al Itihadu tragaju za novim šefom stručnog štaba, a završnu reč imaće baš Beznema.

Mediji u Saudijskoj Arabiji javljaju kako se Al Itihad dogovorio sa Stefanom Piolijem, ali je veto na njegov dolazak dao - Benzema. Navodno, Francuz ima svog "pika" za novog trenera i kao jedinu opciju vidi Kristofa Galtije, nekadašnjeg trenera Lila i Pariz Sen Žermena. 

Prva meta Al Itihada bio je Marko Silva iz Fulama, ipak, Portugalac nije želeo da napusti Premijer ligu i prerano krene put Saudijske Arabije. Nakon odbijanja, uprava kluba na čelu sa novopečenim predsednikom Luajem Nazerom otvorila je pregovore sa Stefanom Piolijem. Iskusni Italijan prihvatio je ponudu da preuzme velikana iz Džede, ali je Benzema odbacio tu mogućnost i izazvao novi rat u klubu. 

Informer

Kristof Galtije na klupi Pariz Sen Žermena

Navodno, Benzema želi da na klupi Al Itihada vidi Kristofa Galtijea, svog nekadašnjeg trenera u Olimpiku iz Liona. Francuz je otišao i korak dalje budući da je samoinicijativno, dok su pregovori sa Piolijem uveliko trajali, pozvao svog zemljaka i pitao ga da li je voljan da dođe u Džedu. 

Njegov potez nije se, očekivano, dopao predsedniku Al Itihada - Luaj Nazeru, ali ni sportskom direktoru Ramonu Plansesu. Kako prenosi "Lekip" tandem na čelu kluba iz Džede odmah je ponudio ostavke budući da Karim Beznema ima podršku većeg dela uprave i oseća slobodu da se pita o svim bitnim odlukama u Al Itihadu. 

Podsećamo, zimus je Karim Benzema nekoliko dana kasnio na pripreme budući da nije bio u dobrim odnosima sa Marselom Galjardom. Argentinac ga je izbacio iz prvog tima, neko vreme je Francuz sedeo na klupi pre nego što je stigla direktiva da se ratne sekire zakopaju, a Benzema bude vraćen u postavu. Galjardo je svoj stav na kraju sezone platio - otkazom...