07.07.2024.

12:07

Foto: Starsportphoto

Sport

IMT domaćin u Loznici, Tekstilac u Bačkoj Palanci

Krajem prošle sezone, kada je OFK Beograd izborio mesto u fudbalskoj eliti Srbiji, odmah je rešeno da će mečeve igrati u Zjaečaru. Zdanje na Karaburmi će se renovirati, a "romantičari" će biti podstanari na novootvorenom modernom objektu na istoku Srbije. 

Informer

 

Oni nisu jedini koji nemaju svoju kuću spremnu da je prezentuju u eliti, ali su jedini koji su na vreme rešili gde će biti podstanari. Mnogo ih bez stadiona koji ispunjava uslove Superlige Srbije. IMT je i prošle godine bio član najvišeg ranga takmičenja, mada je nastupao na stadionu Voždovca.

"Zmajevi" su eliminisani u Prvu ligu Srbije, ali ne žele više da ustupaju termine IMT-u.

- IMT je sa Novog Beograda i naravno da je praktičnije bilo igrati utakmice na Voždovcu, nego van grada. Ipak, sve strane ove sezone nisu uspele da se dogovore, tako da će IMT igrati u Loznici. Stadion na zapadu Srbije je odličan, maltene neiskorišćen, tako da će i narodu u tom kraju prijati da gleda Superligu. Osim mečeva u domaćem takmičenju, IMT će u Loznici biti domaćin i u Ligi šampiona za omladince - objasnio je naš izvor. 

Informer

 

Novi čaln Superlige Tekstilac takođe nema stadion dostojan najvišeg ranga takmičenja. On će biti domaćin u Bačkoj Palanci, odnosno na stadionu na kojem je igrala Bačka.

- Odžaci, mesto iz kojeg je Tekstilac je vrlo blizu Bačke Palanke, tako da će im to odgovarati. Stadion je odličan, ima kvalitetan teren, reflektore i sve uslove i tu će moći da se igra Superliga. Nekada je to radila Bačka, sada će Tekstilac - zaključio je naš izvor.