07.07.2024.

23:10

Foto: profimedia

Sport

Drama u Portugalu! Nestao mladi reprezentativac posle EP

Kako su preneli tamošnji mediji "O Žogo" i A Bola", Varela je nakon poraza svoje selekcije u finalu od Italije (3:0), koje je odigrano još 5. juna, bukvalno iščezao iz kampa reprezentacije. 

Dečak se od tada vodio kao nestao, odnosno njegov matični klub Porto ne zna gde se fudbaler nalazi. Oba portugalska medija navode da je predsednik Porta Andre Viljaš-Boaš razgovarao sa dečakovim roditeljima, ali da oni nemaju informacije o tome gde je Varela.

Spekuliše se da su u sve upleteni menadžeri, jer je portugalski klub navodno odbio da plati tri miniliona evra za njegov ostanak u omladinskoj školi. Kako se navodi, Varela je nakon poraza u finalu EP nestao sa dvojicom agenata Vilsonom Sardinjom i Faustinom Gomesom, te da je zbog toga je propustio obaveze u školi i moraće da ponavlja razred.

"O Žogo" tvrdi da je plan dvojice agenata u čijem je društvu mladi fudbaler navodno nestao da ga dovedu u Hrvatsku gde će potpisati privremeni ugovor sa Dinamom iz Odranskog Obreža, koji igra u četvrtom rangu takmičenja. Takođe, navodi se da je Porto o svemu što se dešava obavestio i fudbalske saveze Portugala i Hrvatske, ali i Svetsku fudbalsku federaciju, kao i državne vlasti i tamošnje Ministarstvo za zaštitu dece i mladih. 

Varela je jedan od najvećih talenata svoje generacije u Portugalu, kojeg prate klubovi poput Mančester sitija, Intera, Bajerna, Barselone, Real Madrida, Atletiko Madrida, Juventusa i Borusije Dortmund.