08.07.2024.

07:32

Foto: profimedia

Sport

Novi detalji drame! Otkriveno zašto je nestao mladi fudbaler

Varela je posle poraza svoje selekcije u finalu od Italije (3:0), koje je odigrano još 5. juna, bukvalno nestao iz kampa reprezentacije. Sad se oglasio njegov menadžer Faustino Gomeš, koji pretpostavlja da mu se svaki trag izgubio zbog neuspešnih pregovora sa Portom, kao i da zna da nije kidnapovan.

- Ni u jednom trenutku moje ime nije zvanično uvršteno u dokumente, bilo kao punomoćje ili ugovor sa Pumom i Portom. Kardosova porodica je sve potpisivala. Pred nadležnim organima je dokazano da ne postoji otmica - rekao je Gomeš.

Mediji navode da je predsednik Porta Andre Viljaš-Boaš razgovarao sa dečakovim roditeljima, ali da oni ne znaju gde je Varela. Takođe, pre nego što je dečak nestao vodili su pregovore oko ugovora.

Predsednik Andre Viljaš Boaš je svega nekoliko dana pre postao izabran. Učinio je sve da se ovaj slučaj oko ugovora okonča, ali nije bilo dogovora sa porodicom. Insistirao sam da se zakaže još jedan sastanak, ali do njega nije došlo. Neka bude jasno, uloga predstavnika igrača nikada neće biti iznad porodice. Ona je glavna. Ne mogu da napustim klinca koji ni šta nije kriv i ima veliku naklonost prema meni, samo zato što se nije dogovorio sa klubom  - kazao je Gomeš.

Informer

Porto je nedavno odbio da plati 3.000.000 evra kako bi talentovani ofanzivac ostao u omladinskoj školi, a nakon toga je navodno igrač sa dvojicom agenata nestao. Portugalski mediji pišu da je plan da fudbaler prvo potpiše ugovor sa hrvatskim Dinamom iz Odranskog Obreža koji se takmiči u četvrtom rangu. Ugovor sa hrvatskim klubom, bi navodno, trebao da traje do 29. oktobra, kada će Varela napuniti 16 godina, kada bi stekao pravo da potpiše sa neimenovanim klubom u Nemačkoj. Varela je jedan od najtalntovanijih mladih fudbalera u Portugalu, pa je na meti najvećih evropskih klubova poput Real Madrida, Barselone, Intera, Juventusa i Borusije iz Dortmunda i Mančester sitija..