08.07.2024.

23:46

Foto: EPAIMAGES

Sport

Borusija predstavila novog komandanta! Anton predstavljen u Dortmundu

- Fudbalski klub Borusija Dortmund potpisao je Valdemara Antona (27) iz Štutgarta. Centralni defanzivac, koji je bio u sastavu nemačke reprezentacije na Evropskom prvenstvu i nedavno je igrao u četvrtfinalu protiv Španije, potpisao je ovog ponedeljka ugovor koji važi do 30. juna 2028. godine - stoji u objavi na sajtu kluba.

Anton je četiri godine bio član Štutgarta, a pre toga je četiri sezone proveo u Hanoveru. Za reprezentaciju Nemačke debitovao je u martu ove godine i odigrao četiri utakmice, a minute je upisao i na minulom Evropskom prvenstvu protiv Španije.

- Zaista se radujem svojoj prvoj utakmici u Borusiji i pred navijačima i mojim saigračima. Prvobitno nisam planirao da menjam klub, ali onda je došla Borusija . Vrhunski klub koji je stigao do finala Lige šampiona. Ovo pokazuje koliki potencijal ima ovaj klub. Od samog početka, svi u Dortmundu su mi dali osećaj da zaista žele da me dovedu i da mogu i treba da preuzmem važnu ulogu. Spreman sam za to - rekao je Anton za klupski sajt.

Anton će u taboru "milionera" zameniti Matsa Humelsa koji je kao slobodan igrač napustio Borusiju Dortmund, a na njegovom angažmanu insistirao je novi trener Nuri Šahin.