09.07.2024.

13:15

Foto: Foto: Informer

Sport

(EKSKLUZIVNI FOTO) Piksi se vratio u Srbiju! Slede dani odluke!

Informer je ekskluzivno uslikao selektora "orlova" na aerodromu "Nikola Tesla", a legendarni fudbaler i kormilar reprezentacije projurio je i nije davao izjave. Njega je po povratku u Beograd sačekao muškarac, sa kojim se sa terminala uputio u nepoznatom pravcu.

Stojković je nakon debakla na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj otputovao u prestonicu Francuske, gde mu je drugo prebivalište i pretpostavlja se da se tamo sklonio posle prave bure koja je nastala na šampionatu Starog kontinenta.

Stručna javnost, ali i navijači, označili su Stojkovića kao najodgovornijeg za loš učinak naše ekipe u Nemačkoj. Podsetimo, Srbija je završila takmičenje u grupnoj fazi sa samo dva osvojena boda, u mečevima sa Slovenijom i Danskom, dok je na startu prvenstva izgubila od Engleske.

Očekuje se da u narednih nekoliko dana bude poznata Stojkovićeva sudbina na čelu naše reprezentacije. Do kraja nedelje najverovatnije će biti održan sastanak Izvršnog odbora gde će se raspravljati o poverenju Stojkoviću, a gotovo da nema osobe u srpskom fudbalu koja je zadovoljna kako su "orlovi" izgledali na šampionatu.

Stojković, prema nezvaničnim informacijama, neće podneti ostavku na mesto selektora, dok iz Fudbalskog saveza Srbije poprilično su zakopčani po pitanju dalje budućnosti popularnog Piksija na klupi nacionalnog tima.

On je nakon sletanja iz Nemačke pre desetak dana dao izjavu za Informer, gde je izjavio da ekipa nije doživela fijasko, već da igre i nisu bile toliko loše. Naravno, u tu priču malo ko je poverovao.

Koji, bre, fijasko, ne pričajte gluposti. Borili smo se, dali sve od sebe, to ste valjda videli i sami. Nemojte od nečega da pravite nešto što nije. Ako je neko želeo uspeh, onda smo to bili mi. Ne može da se zameri nijednom igraču. Jedan bod je falio, nijanse su odlučivale - govorio je Piksi.