10.07.2024.

07:10

Foto: EPAIMAGES

Sport

Argentina u finalu Kupa Amerike, Mesi prestigao Batistutu! (VIDEO)

Lionel Mesi i društvo savladali su Kanadu sa 2:0 i izborili 30. finale Kupa Amerike.  Trijumf "gauočosima" doneli su Hulijan Alvarez i pomenuti Mesi, as Intera iz Majamija.

U izjednačenoj utakmici Alvarez je doneo vođstvo Argentincima u 22. minutu, a onda je u 51. Mesi iskoristio nemotrenost Dereka Korenlijusa i postavio konačnih 2:0 protiv Kanade. Leo je svojim prvom golom na turniru pretekao Gabrijela Batistutu po broju pogodaka na kontnentalnom takmičenju. Leu je ovo 14, a Batigol ima jedan manje. Mesi je takođe postao prvi igrač u istoriji Kopa Amerike koji je na šest turnira dao bar po jedan gol.

Informer

Bio je to 109. gol koji je Mesi postigao za Argentinu u 186. nastupu za reprezentaciju, što znači da je više golova od njega za nacionalnu timu postigao samo Portugalac Kristijano Ronaldo - 130 u 212 utakmica. Iranski golgeter Ali Daei postigao je 108 u 148 utakmica, a Mesi ga je prestigao.

Argentina će finale igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Urugvaj i Kolumbija, a juriće rekordnu 16. titulu šampiona. Urugvaj ima 15, na trećem mestu je Brazil s devet titula, dok je sledeći Paragvaj sa dve.  Finale će se igrati u nedelju u Miamiju.

Informer