10.07.2024.

07:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Mbape priznao da je bio katastrofalan na EP: Propast

Napadač Francuske se oglasio nakon bolnog poraza. U razgovoru sa novinarima u Nemačkoj čestitao je Špancima i priznao da je njegova igra bila van svih očekivanja.

- Španija je zaslužila da ode u finale, a mi nismo uradili dovoljno. Želeo sam da budem šampion Evrope. U fudbalu ili si dobar ili nisi, a moj nastup na Evropskom prvenstvu je bio propast. Sada idem da se odmorim i spremim za novu sezonu - rekao je Mbape.

Novinari su pitali Mbapea da li su potrebne promene u reprezentaciji.

- Nisam ja selektor, to je pitanje za njega. Ne mogu ja da pričam šta je sve potrebno menjati. Moje je da budem najbolja verzija sebe za saigrače. To je pitanje za selektora - ponovio je novi fudbaler Real Madrida.

Informer

Francuska je u Minhenu povela već u 9. minutu. Kapiten "galskih petlova" Kilijan Mbape je centrirao, a na drugoj stativi se našao Randal Kolo Muani i udarcem glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu. Bio je ti prvi gol Franuske iz igre na ovom turniru, prethodni su bili ili autogol ili sa penala. Španija je izjednačila u 21. minutu prelepim golom Lamina Jamala. Najmlađi debitant u istoriji Evropskog prvenstva je zahvaljujući fenomenalnom pogotku sa 25 metara postao i najmlađi strelac u istoriji EP sa 16 godina i 362 dana.

Informer

Kulijan Mbape tužan posle elominacije Francuske

Potpuni preokret desio se u 25. minutu, kad je posle solo prodora i udarca Danija Olma Žil Kunde skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, ali je gol na kraju ripisan Špancu. U drugom poluvremenu Francuska nije uspela da stvori nijednu ozbiljniju šansu da se vrati u meč i izbori produžetak, pa će se "furija" boriti za trofej.