10.07.2024.

08:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

Lamin Jamal - čudo od deteta! De la Fuente očaran: Videli smo genija! Pravog genija

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale EURO posle pobede nad Francuskom sa 2:1.  Golove za novog finalistu su postigli Lamin Jamal u 21. i Dani Olmo u 25. minutu meča, dok je jedini gol za Francuze bio delo Kolo Muanija u 25. minutu meča.

U centu pažnje je Jamal, koji je sa 16 godina i 362 dana postao najmlađi fudbaler koji je postigao gol na Evropskom ili Svetskom prvenstvu, a iza sebe je ostavio čuvenog Brazilca Pelea, koji je strelac bio sa 17 godina i 239 dana.

Slektor Španije Luis de la Fuente je na sjajan način opisao sadašnjost i budućnost nove zvezde svetskog fudbala, ali mu je poslao i vrlo važnu poruku, da ne sme da "poleti“.

Informer

- Videli smo genija! Pravog genija…Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više budućnosti - kazao je Luis de la Fuente.

Informer

Redar je povredio Alvara Moratu, pa su navijači zabrinuti pred finale.

- Verujemo da nije ništa. Čekaćemo vesti, dobio je jak udarac. Morata je primer, najbolji kapiten kojeg možemo da imamo. Potreban nam je na terenu i izvan njega. On će ući u istoriju španskog fudbala. Poznajem ove igrače i zato smo doneli neke odluke koje je vama bilo teško da razumete. Bili smo savršeni protiv Francuske. Srećni smo što smo stigli do finala, odveli smo Španiju tamo gde joj je mesto u fudbalu.

Informer

Jamal je rođen u Španiji 13. jula 2007. godine. Otac mu je poreklom Marokanac, a majka je iz Ekvatorijalne Gvineje. Mogao je da bira za koju reprezentaciju će da igra, a izabrao je da brani boje zemlje u kojoj je rođen. Dete je Barselone u koju je došao kada je imao samo šest godina. Za prvi tim je debitovao prošle sezone i do sada je odigrao 38 utakmica i postigao sedam golova. Igrao je za sve mlađe selekcije Španije, a za seniorski tim je odigrao 13 utakmica.