10.07.2024.

10:45

Foto: AP/Photo

Sport

Ovo je dobro! Selektor Francuske krivicu za neuspeh svalio na Mbapeovu masku?!

Podsećamo, novi napadač Real Madrida je još u prvom kolu zaradio prelom nosa tokom duela sa Austrijom, pa je naredne mečeve igrao sa zaštitnom maskom na licu.

Zbog dobrog oporavka, Mbape je mogao da igra protiv Španije (1:2) bez pomenutog aksesoara, ali selektor Dešan smatra da je prvobitna igra glavne zvezde sa nezgodnim dodatkom na licu izbacila iz ritma čitavu ekipu.

Informer

Mbape sa maskom

- Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti od bilo čega drugog na ovom prvenstvu, posebno u njegovom pregledu igre. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh s nosem - rekao je strateg Francuske.

Potom je ukazao i na dvojicu igrača koji nisu od početka bili prisutni na pripremama, pa je delom krivicu svalio i na njih.

Neću da se pravdam, ali ni pripreme nismo počeli kompletni, jer su Adrijen Rabijo i Orelijen Čuameni izostali - kazao je Dešan.

Iako je bilo jasno da nešto ne štima u igri "trikolora", iskusni stručnjak ukazuje da je plasman na polufinale Evropskog prvenstva svakako veliki uspeh.

Informer

Aurelijen Čuameni

- Nisam ovde došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta predsednik Fudbalskog saveza Francuske misli. Uostalom, pitanje njega. Ja nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga - objasnio je Dešan.

Francuskoj će se pridružiti još jedna selekcija već večeras, kada koplja ukrste Holandija i Engleska u borbi za mesto u finalu sa sjajnom Španijom.