10.07.2024.

11:10

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pljušte prozivke nakon polufinala! Jamal utišao Rabioa, Francuz postao predmet podsmeha (VIDEO)

- Ako Lamin Jamal želi da igra finale, mora da uradi više stvari nego do sada - rekao je Adrijen Rabio pre polufinala protiv Španije, sve ostalo je istorija. 

"Furija" se nakon velikog preokreta protiv Francuske plasirala u finale Evropskog prvenstva, a golobradi Lamin Jamal odigrao je glavnu ulogu u sastavu Luisa de la Fuentea. Nakon što su "trikolori" poveli golom Randala Kolo Muanija, biser Barselone potrudio se da svoju reprezentaciju ekspresno vrati na pravi put. Uspeo je. Na spektakularan način pošto je u 21. minutu postigao najlepši gol na ovogodišnjoj kontinentalnoj smotri. 

Jamalu je tek 16 godina, a svoj prvenac na Evropskom prvenstvu proslavio je kao pravi dečak. Nije mogao mladi Španac da obuzda svoje emocije, zaplakao je, otričao do klupe i pao u zagrljaj starijih kolega. Ni to nije bio kraj budući da je do kraja meča na ozbiljne muke stavljao svog klupskog saigrača - Žila Kundea. Kada je arbitar Slavko Vinčić označio kraj - usledilo je slavlje. 

Lamin Jamal je kao u transu trčao po "Alijanc Areni". Momak koji još uvek nema vozačku dozvolu i ide u srednju školu odveo je Španiju u finale Evropskog prvenstva. Setio se tada as Barselone da ga je pred meč Rabio prozivao i pokušao da mu uđe u glavu, usledio je odgovor koji je zapalio sve Špance! 

"Govori, govori, govori", vikao je Lamin Jamal u kameru kao u transu nakon plasmana u finale Evropskog prvenstva. 

Budući da je proglašen za MVP-a polufinala, Lamin Jamal se pojavio pred novinarima na konferenciji za štampu. Imao je Španac šta da kaže Rabiou i pred medijima, ali ga nije direktno prozvao. 

- Proslava gola? Pa, bila je za osobu koja zna da je za njega. Srećan sam zbog pobede i što sam pomogao timu da se plasira u finale. Ne želim da pridajem pažnju bilo čemu - rekao je skromno Jamal. 

Očekivano, reči Adriena Rabioa postale su predmet šala na društvenim mrežama, a u njima učestvuju i neki od fudbalera. Naime, as Totenhema - Pedro Poro, oglasio se na "Tviteru" i poslao poruku francuskom vezisti. 

Informer

 

- Nedostajala mu je ta jedna stvar... Ima 16 godina, dao ti je veliki gol u lice - napisao je Pedro Poro. 

Istina, ima 16 godina, odveo je svoju reprezentaciju u finale Evropskog prvenstva, a mogao bi da postane šampion samo dan nakon svog 17. rođendana koji će, na njegovu ogromnu sreću, proslaviti u Nemačkoj 13. jula.