10.07.2024.

16:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

EURO se isplatio Srbinu! Milenković napušta Fiorentinu, ali ostaje u Italiji!?

Neslavno se završilo učešće Srbije na Evropskom prvenstvu, prvo posle više od dve decenije čekanja. "Orlovi" su eliminisani već u grupnoj fazi, nije ostvarena pobeda, a četa Dragana Stojkovića postigla je tek jedan gol. Ipak, dobra vest je da se naša reprezentacija nakon dugo vremena činila defanzivno moćna, najviše zahvaljujući štoprerskom trilingu u sastavu - Strahinja Pavlović, Miloš Veljković i Nikola Milenković. 

Za Pavlovića već mesecima postoji interesovanje klubova iz najjačih liga. Prvi favorit za njegov potpis trenutno je Brentford, ali bi planove londonskom klubu mogao da pokvari Milan koji se takođe interesuje za usluge srpskog reprezentativca. Miloš Veljković će gotovo izvesno ostati u sastavu Verdera, dok je do nedavno jedina nepoznanica bio Nikola Milenković. 

Kako prenosi "Korijere delo Sport", srpski reprezentativac nalazi se na izlaznim vratima Fiorentine nakon razočaravajuće sezone kluba iz Toskane. Budući da Milenković ima jak ugovor u Firenci, a da se očekuje "rezanje" budžeta, očekuje se da iskusi štoper dobije zeleno svetlo za odlazak sa stadiona "Artemio Franki". 

Tokom sedam sezona u dresu Fiorentine, Nikola Milenković postao je jedan od najboljih štopera u Seriji A. Imao je brojne ponude srpski reprezentativac u prošlosti, ali je "viola" odbijala da ga proda i, utisak je, tako sprečila dalji razvoj nekadašnjeg omladinca Partizana. Poslednjih godina je popularni Bleki stagnirao na stadiou "Artemio Franki" zbog čega mu je cena opala, ali je dobar nastup na Evropskom prvenstvu uticao na interesovanje sa različitih strana. 

Informer

Kako se može čuti, prvi favorit za potpis Nikole Milenkovića u ovom momentu je Napoli. Velikan sa juga Italije nije se proslavio prethodne sezone, ostao je bez evropskih takmičenja, a prvi čovek "plavih" - Aurelio de Laurentis, rešen je da rekonstruiše kompletan tim. Jedno od ključnih pitanja je štoperska pozicija i Milenković se ističe kao idealno rešenje. 

Srpski reprezentativac ima ogromno iskustvo igranja u Seriji A te mu period adaptacije ne bi bio potreban. Uz to, De Laurentis je poznat kao štedljiv čovek, a nije za očekivati da će Fioretina imati ogromne finansijske prohteve kada je u pitanju prodaja Nikole Milenkovića. Izvesno je da će "viola" zaraditi u odnosu na to da je 2017. godine iz Partizana stigao u transferu teškom 5.500.000 evra. 

Navodno, Napolitanci su zainteresovani za još jednog srpskog reprezentativca - Filipa Kostića. Kragujevčanin nije u planovima novog trenera Juventusa i "stara dama" rešena je da ga proda tokom narednog perioda.