10.07.2024.

17:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Konte i Simeone ratuju zbog Srbina! Kostić se seli u Napoli ili Atletiko!

Doživeo je Filip Kostić peh na startu Evropskog prvenstva protiv Engleske kada je nakon sudara sa Džudom Belingemom morao van terena. Srpski reprezentativac do kraja kontinentalne smotre nije bio u prilici da pomogne saigračima budući da je stradalo koleno. Strahovali su u Juventusu da bi povreda mogla da smanji interesovanje za Kragujevčanima koji je na izlaznim vratima "stare dame", ali nije. 

Naime, kako prenosi "Tuttomercato.web", za usluge Filipa Kostića vlada ogromno interesovanje sa svih strana, a njegovom potpisu trenutno su najbliži Napoli i Atletiko iz Madrida. 

Isti izvor dodaje da na angažovanju Filipa Kostića insistira novi trener Napolija - Antonio Konte. Iskusni Italijan forsira igru sa trojicom štopera i bočnim igračima koji pokrivaju čitavu dužinu terena, a Kostić se u takvom sistemu najbolje snalazi. Ima ogromno iskustvo, sada i iz Italije, te ne čudi što je Konte zainteresovan za njegove  usluge. 

Navodno, Konte nije preterano zadovoljan izdanjima Leonarda Spinacole i Mateusa Oliveire tokom poslednjih godinu dana. Urugvajca vidi na poziciji štopera, dok bi Spinacola mogao da dobije novu šansu i za poziciju se bori sa Filipom Kostićem. 

Informer

 

Sa druge strane, i Čolo Simeone je rešio da menja formaciju prošle sezone i zaigra sa trojicom u poslednjoj liniji. Tokom većeg dela takmičarske godine levu bočnu poziciju pokrivao je Samuel Lino, ali je jasno da Brazilac neće moći sam. Atletiko traži alternativno rešenje i tu leži interesovanje za Kostića. 

Juventus za usluge Filipa Kostića traži oko 10.000.000 evra, a Napoli i Atletiko spremni su da ispune zahteve "stare dame". Italijanski mediji dodaju da će pomenuta dva kluba imati konkurenciju i iz Premijer lige, ali se ne nadovi koji tačno klub želi srpskog reprezentativca.