10.07.2024.

20:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraj: Engelska zakazala finale sa Španijom

 

Holandija-Engleska 1:2 

Golovi: Ćavi Simons (7) - Kejn (17) Votkins (90)

Stadion: Vestfalen

Grad: Dortmund

Sudija:Feliks Zvajer (Nemačka)

Holandija: Verbrugen- Damfris(Od 90. Zirkze), De Vrij, Van Dajk, Ake - Ćavi Simons(Od 90 Brobi), Šouten, Rejnders - Malen, Gakpo, Depaj (Od 35. Ferman)

Trener: Ronald Kuman

Engleska: Pikford - Voker, Stouns, Guehi - Mejnu(Od 90 Kalaher), Rajs, Saka(Od 90 Konsa), Tripije(Od 46. Šou) - Foden(Od 81 Palmer), Belingam - Kejn(Od 81 Votkins)

Trener Garet Sautgejt

UŽIVO:

KRAJ

90. minut - Engleska vodi! Oli Votkins je strelac! Palmer ga je fantastično progirao na ivici šesaesterca, a zatim je napadač Aston Vile uputio neodrbranjiv šut!

85. minut - Bukajo Saka je dobio žuti karton zbog grubog starta, slobodan udarac je za Holandiju! Dobro je reagovao Stouns posle cenaršuta "lala"

79. minut - Sjajna akcija Engleske, krunisana je golom Bukaja Sake, međutim posle VAR provere dosuđen je ofsajd, pošto je Voker bio u ofsajdu.

Informer

76. minut - Ponovo je Pikford reagovao na pravi način! Golman Engleske je danas jedan od bitinijih karika u timu. Lopta je odskočila, ali brani Pikford!

Informer

67. minut - Nastavlja Holandija sa pretnjama, ipak uspeli su samo da izbore novi korner!

64. minut - Spasao je sad Pikford Englesku! Dobro je naleteo Van Dajk na loptu, ipak golman Evertona je poslao loptu u korne.

Informer

61. minut - Napravio je faul u napadu Foden nad Skautenom!

54. minut - Nastavio je Denzel Damfris sa sjajnom igrom, sjajno je sprečio napad Engleske po boku!

49. minut -Englezi su ponovo nešto ofanzivniji, probao je Saka sa desnog boka da pošalje upotrebljivu loptu, ipak nije mogao dođe do nje.

46.minut - Počelo je drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3 - Pokušao je reprezentativac Holandije Nejtan Ake glavom, ipak sjajno se postavio golman Engleske Pikford!

40. minut - Imao je dobar centaršut Hari Kejn, poslao je loptu u šesnaeserac, ali kapiten Holandije Viidžil Van Dajk je odmah intervenisao!

35. minut - Kuman se već odlučio za prvu izmenu! Ferman je ušao umesto Memfisa Depaja!

32. minut - Nova velika šansa! Fil Foden je dobio loptu, zatim se odlučio za šut, pogodio je prečku!

Informer

24. minut - Vidi se koliko je Denzelu Damfrisu stalo da se iskupi za grešku! Sada je imao fenomenalan šut, ali je pogodio prečku!

23. minut - Malo je falilo da Engleska dođe do vođstva! Šutirao je Fil Foden, a Denzel Damfris je zaustavio loptu bukvalno na liniji! Imala je Holandija dosta sreće sada!

Informer

17. minut -  Kapiten Engleske Hari Kejn je preuzeo odgovornost i postigao je gol!

Informer

13. minut -  PENAL ZA ENGLESKU! Ozbiljnu je priliku sada imala Engleska! Kreirao je šansu Bukajo Saka, zatim je šutirao Kejn, ipak preko gola. Tražili su Englezi penal sudara Kejna i Damfrisa, sudija se odlučio da konsultuje VAR, nakon toga je dosudio jedaneasterac!

7. minut - Holandija vodi! Strelac je Simons. Izgubio je lako Deklan Rajs loptu, to je iskoristio mladi Holanđanin,  u pravo vreme se odlučio za šut, Pikford nije imao rešenje za to!

Informer

4. minut - Prva šansa za Holandiju na meču! Poslao je Simons loptu ka Malenu, ali uspeli su to da reše defanzivci Engleske

1. minut  - Utakmica je počela!

20.56 - U toku je intoniranje himni ove dve reprezentacije!

20.50 - Koša lije u Dortmundu! Međutim navijačima to ne smeta!

20.45 - Ostalo je još samo 15 minuta do početka meča

20. 40 - Lažni Sautgejt u policijskoj uniformi! Na društvenim mrežama se pojavio snimak policajca koji izuzetno liči na selektora Engleske Gareta Sautgejta.

20.34 - Englezi će igrati u tradicionalnoj beloj opremi.

20.30 - Garet Sautgejt: Imamo istorijsku šansu, na dva meča smo od nečega velikog, moramo to da iskoristimo.

Informer

20.27 - Čak 75.000 Holanđana je stiglo u Dortmund kako bi podržali svoju reprezentaciju.

20.20 - Sa 19 godina i 82 dana, Kobi Majnu je najmalađi engleski reprezentativac koji je ikada igrao polufinale Evropskog prvenstva.

20.15 - Po kladionicama, Engleska je blagi favorit sa koeficijentom 2,87, dok je na pobedu Holandije 3,10. Kvota na remi u regularnom toku iznosi 2,90.

20.08 - Podsetimo, prvi finalista Evorpskog prvenstva je Španija koja je sinoć bila bolja od Francuske rezultatom 2:1.

Informer

20.05 - Danas se desila velika tuča navijača Holandije i Engleske na ulicama Dortmunda. Po priloženom snimku Holanđani su bili jači!

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Holandije i Engleske u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.