11.07.2024.

05:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbomrzac iz VAR sobe, neznalica... Nedić brutalno prozvao sudiju

Sudija Feliks Cvajer pokazao je na belu tačku nakon duela u kaznenom prostoru koji su imali Hari Kejn i Denzel Damfris. Holandski igrač igrao je đonom i pogodio Engleza u kopačku u momentu šuta, pa je sudija smatrao da je to penal, koji je na kraju realizovao Kejn.

Stručni konstultant RTS-a Rade Bogdanović naglasio je da nije bilo penala i da je to sramota za UEFA i arbitre, a podržao ga je sudijski ekspert, profesor Dejan Nedić.

On je bio posebno kivan na prvog sudiju VAR sobe, Bastiona Dankerta, koji nije reagovao ni kada je Srbija pokradena protiv Švajcarske i kada joj nije sviran penal. 

- Ja bih se zadržao na jednom imenu. To je Bastion Dankert. To je ime čoveka koji je neznalica, koji se meša gde mu nije mesto, to je VAR sudija koji se umešao i uradio ono što ne sme. On sme da se umeša. Ovaj Cvajer znate kakva je njegova istorija, i šta se on meša. Nema kaznenog udarca, zašto? Kada je izvršen šut beli igrač je uleteo na nogu narandžastog. Da ga je udario pesnicom, onda bi se uključila VAR soba. Onaj Srbomrzac mu kaže, ako je penal moraš da daš i žuti karton. Pogledajte koliko dugo on to radi, vadi se pred Rosetijem, pred svima, daje žuti karton - kazao je Dejan Nedić.

Informer

Sudijski ekspert je ponovio:

- Šut je izvršen, nije važno da li lopta ide u vrata ili mimo vrata, beli igrač je naleteo na narandžastog i VAR soba nema prava da se uključi jer nije jasna i očigledna greška - objasnio je Nedić.