11.07.2024.

06:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

Spektakl u finalu Kupa Amerike! Kolumbija na Mesija i Argentinu

Nekadašnja zvezda Reala, Džejms Rodrigez, asistirala je u 39. minutu centaršutom iz kornera Džefersonu Lermi za jedini gol na utakmici.

Izdržala je Kolumbija s igračem manje, jer je Danijel Munjoz dobio crveni karton u nadoknadi prvog dela meča i otišla u prvo finale Kupa Amerike od 2001. godine, u kom će igrati protiv Argentine (nedelja na ponedeljak, 2.00, Arena 1 premijum).

Ekipa Marsela Bijelse predvođena Rodrigezom posao je završila tokom prvog dela utakmice. Njegov savršen centaršut iskoristio je Džeferson Lerma i dao tek treći pogodak za reprezentaciju, ali vredan finala sa Lionelom Mesijem i ekipom.

Informer

Informer

 

Usledila je totalna ofanziva Urugvaja u poslednjih 30 minuta. Ali, Luis Suarez nije uspeo da vrati meč u egal. Pistolero je pogodio stativu u 71. minutu utakmice i zaledio očajne navijače na tribinama. U nadoknadi su sevale prilike. Prvo je udarac De Araskaete sa oko 15 metara odbranio Kamilo Vargas, a onda je prečku pogodio Mateus Uribe. Borili su se Kolumbijci u finišu, držali rivale što dalje od svog gola i na kraju uspeli, sačuvali su mrežu i plasirali se u prvo finale Kupa Amerike od leta 2001. Tada su na domaćem terenu osvojili titulu šampiona kontinenta golom čuvenog defanzivca Intera Ivana Ramira Kordobe u 69. minutu finala protiv Meksika.