11.07.2024.

07:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

Oli, hvala ti! Belingem iskren: Ne znam da li bih imao snage za još pola sata

Junak utakmice je rezervista Oli Votkins, on je golom u drugom minutu nadoknade odveo tim do drugog uzastopnog EURO finala. Strelac za pobednike bio je i Kejn, iz penala, kada je anulirao vođstvo "lala" koje im je doneo Ćavi Simons.

Engleska tokom šampionata nije briljirala, posebno u grupi, dva remija i pobeda "Gordog Albiona" nikoga nisu impresionirali, potom je Belingem makazicama u 90+5 minutu osmine finala spasio svoj tim protiv Slovaka... Ništa od toga sad nije važno,  Engleska je u finalu, boriće se za trofej, a ako ga osvoji samo će se to pamtiti. 

Džud Belingem se posle Holandije zahvaljivao saigraču što je izbegao da igra produžetke.

- Mnogo sam zahvalan Oliju, jer ne znam da li bih imao snage za još pola sata. Ušao je i uradio je to za nas. Ljudi ne razumeju da dođeš da igraš za reprezentaciju, da ti nedostaje odmor, da si daleko od porodice, ne počinješ svaku utakmicu kao u klubu, a Oli je uprkos svemu bio blistav kada je ušao. Takve stvare mogu da te slome, ako nemaš čvrst karakter. On je naš heroj, naš spasilac - rekao je igrač Reala.

Informer

Belingem je sipao komplimente na račun rivala u finalu.

- Igraju neverovatno. Zaista su dobri, ali je u jednoj utakmici sve moguće. Sešćemo da ih posmatramo, da ih detaljno razumemo kako igraju. Znamo da imaju puno oružja, ali imamo ih i mi.