11.07.2024.

08:38

Foto: EPA Images

Sport

Kapiten Holandije besan na sudiju! Nije se ni pozdravio posle meča, to sve govori!

Fudbaleri Holandije eliminisani su na korak od finala na bolan način, pogotokom u nadoknadi vremena, koji je postigao Oli Votkins. Međutim, ono što je obeležilo meč na "Vestfalenu" u Dortmundu jesu brojne diskutabilne sudijske odluke, uključujući i jedanaesterac dosuđen za Ostrvljane u 18. minutu.

Nemac je nakon poziva iz VAR sobe otišao da pogleda snimak zbog duela Damfrisa i Kejna, nakon čega je odlučio da pokaže na belu tačku, a najbolji strelac u istoriji Gordog Albiona je izjednačio na 1:1.

Posle utakmice je razočaranje u taboru "lala" bilo ogromno, a as Liverpula je jedva smogao snage da priča pred novinarima. A, kao glavni krivac za poraz označen je upravo Nemac.

- Sudija se nije ni rukovao s nama posle utakmice. Odmah je otrčao u svlačinicu. To vam govori sve o njemu. Jedva stojim ovde i razgovaram s vama, ali moram, to je moja dužnost. Ne znam šta još da kažem. Mnogo me boli ovo - rekao je utučeni Van Dajk.

Informer

Simons i Van Dajk u raspravi sa sudijom Cvajerom

I selektor Holanđana, Ronald Kuman (61), bio je oštar zbog delioca pravde.

- Duvao je u pištaljku za bezbroj glupih stvari. Fudbal je uništen zvog ovakvih odluka VAR-a. U drugom poluvremenu je mnogo lako je sudio prekršaje u korist Engleske. Moji igrači često nisu znali šta on uopšte radi - poručio je Kuman.