11.07.2024.

12:44

Foto: EPA Images

Sport

Kejn nastavio da pomera granice! Prestigao Milera, Klosea, Mbapea...

Uspeo je Hari Kejn (30) sinoć protiv Holandije prvo da iznudi jedanaesterac, a potom i da u 18. minutu sa bele tačke zatrese mrežu, što je Gordom Albionu donelo izjednačenje na 1:1 u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Na kraju je junak bio Oli Votkins, koji je u prvom minutu nadoknade Ostrvljanima doneo drugo uzastopno finale EP, ali se posle meča na "Vestfalenu" u Dortmundu, ipak pričalo i o novom dostignuću kapitena.

Naime, napadač minhenskog Bajerna je postao najefikasniji Evropljanin, kada su eliminacione utakmice velikih takmičenja u pitanju. Ovo je Kejnu bio ukupno deveti pogodak, kada je reč o nokaut fazi kontinentalnog šampionata i Mundija, pa je na taj način iza sebe ostavio ozbiljna imena.

Legenda Totenhema izbila je na prvo mesto liste strelaca, a u leđa su ostali da mu gledaju čuveni Nemci Gerd Miler i Miroslav Klose, kao i francuski asovi Antoan Grizman i Kilijan Mbape. Svi pomenuti dali su po osam golova, ali za razliku od njih, Hari još nema nijedan trofej sa državnim timom.

Informer

Gol protiv Holandije kojim je Kejn postavio novi rekord

Iskusni centarfor će imati priliku i da dodatno popravi aktuelni učinak, jer ga tek čeka finale EURA protiv Španije na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu (nedelja, 21.00).

Podsetimo, on je i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske, nadmašio je Vejna Runija, a trenutno je na koti od 66 pogodaka na 97 odigranih mečeva.